Så var årets upplaga av marknaden

Ett utbud med allt från blommor, karameller, borstar, bröd och mycket annat lockade besökare till Locknevi för den årliga marknaden under söndagen.

Här är Annette Lindahl igång och säljer korv. Hon är ordförande i Locknevi bygdegårdsförening och har varit marknadsansvarig i 15 år.

Här är Annette Lindahl igång och säljer korv. Hon är ordförande i Locknevi bygdegårdsförening och har varit marknadsansvarig i 15 år.

Foto: Sofie Olsson

Locknevi2019-08-12 17:00

– Det går utmärkt bra. Jag blir förvånad varje år över att de flesta knallarna återvänder, säger Anette Lindahl, som är ordförande i Locknevi bygdegårdsförening och är inne på sitt femtonde år som marknadsansvarig.

Vädret bjöd på variation under marknaden med regn på morgonkvisten, solsken på förmiddagen och sedan en rejäl skur mitt på dagen.

Trots det något osäkra vädret upplevde Annette Lindahl att det var en strid ström av besökare.

– Marknaden blir större och större. Svårt att avgöra hur mycket besökare det är, men det känns som om det är lite mer än tidigare, säger hon.

Enligt Anette Lindahl var ett 40-tal knallar på plats under dagen, varav 3-4 stycken var helt nya för marknaden i Locknevi.

En av knallarna som varit med länge är företaget Qvantingen skinn och läder, de har gjort ett besök i Locknevi i åtminstone tio års tid.

– Det är mycket miljön som gör det, det är ett trevligt arrangemang med mycket folk, säger Anna Tjärdahl som står och säljer väskor och plånböcker.

– Det är inte varje dag man har kor brevid sig så här på en marknad, säger hon och nickar ut mot kohagen som ligger straxt brevid.

Monica Weidinger besöker Locknevi marknad för andra året i rad.

Vad letar du efter här på marknaden?

– Först och främst ost och bröd, sen lite trädredskap till köket, säger Monica Weidinger.

– Det är mysigt att gå omkring och prata med lite folk och göra lite fynd, fortsätter hon.

På marknaden kunde man bland annat köpa borstar.
På marknaden kunde man bland annat köpa borstar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!