Schlagerdrottningen till allsången

Ytterligare en artist med en hel kappsäck full med allsångsvänliga hits är klar för årets allsång i Storebro, nämligen Kikki Danielsson.

13 maj 2019 13:06

– Utöver den fylliga låtkatalogen står hon också för humor, det passar bra för både Hasse Andersson, som är klar sen tidigare, och vår konferencier Fredrik Thalin har ju också humor, säger Eva Kindstrand som tillsammans med Fredrik Thalin presenterade artist nummer två vid en pressträff i Vimmerby tidigare i dag.

Det blir alltså Kikki Danielsson, vars presentation sannolikt är överflödig. Hon har tillhört den svenska dansbandskategorin och varit en schlagerartist av rang i decennier. Senast hon var med i Melodifestivalen var i fjol.

Hon har också gästat allsången i Storebro en gång tidigare.

– Det var 2010 och det blev förstås succé och nu är det dags att göra om det igen. Jag tror att det blir väldigt svårt att inte sjunga med i alla hits hon hinner framföra. Tänk bara "Papaya coconut" med Storebrodammen i bakgrunden, säger Eva Kindstrand.

Nu är två stora dragplåster släppta inför allsången som hålls den 24 juli. Och fler ska det bli.

– Vi kommer att presentera minst två artister till, kanske tre, säger hon.

– Då blir det mer riktat mot en yngre publik, även om vi ser Hasse Andersson som lite både ock, eftersom han också leder barnprogram numera, säger Fredrik Thalin.

precis som vanligt planerar arrangörerna att sälja 2 000 biljetter.

– Flera kan vi inte ta in om alla ska se och höra bra. Vi har fått många synpunkter från fjolåret. Det mesta bara bra, men vi ska göra det lite bättre för de med funktionshinder så att det blir en riktig kanonkväll för alla, säger Eva Kindstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa