Vimmerby Handels och Vimmerby Tidnings arrangemang Skattjakten har de senaste åren lockat stora mängder barn med föräldrar och mor- och farföräldrar i släptåg. Rekordet är 500 barn, i år räknar aktivitetssamordnare att det kom omkring 400 barn för att ta sig an olika utmaningar i jakten på skatten.

– Vi har hittat ett koncept som går hem, men egentligen är jag själv lite förvånad över att något så enkelt som att lösa uppgifter och gå omkring med en skattkarta drar så mycket folk. Å andra sidan är det kanske just där hemligheten ligger, det är spännande och roligt att få göra något kul med hela familjen, utan några moderna hjälpmedel, säger Michael Karlsson.

Nio pirater modell större fanns utplacerade på de olika stationerna i centrum, där fick lösa uppgifter och samla rätt antal piratpengar eller bokstäver som skulle bilda ett ord.

Artikelbild

| Melker Franzén och Loke Strömbom hade gått all in i sin utyrsel. Och energin var det heller inget fel på.

Som vanligt var det kapten Vitskägg som vaktade skattkistan, där barnen fick ta del av skatten. En sjörövare som bryter rövarmönstret och delar ut godsaker istället för att roffa åt sig.

– Jättespännande, tyckte Emilia Winge, snart fem år, som kommit från Västervik för att gå på skattjakt i Vimmerby.

Aktiviteten passar barn från 3 till 12 år och med tanke på gensvaret lär den numera väl etablerade vårliga Skattjakten fortsätta.

– Det är ju kul att det kommer folk när vi ordnar något. Vi är jättenöjda, säger Michael Karlsson.