Firande drog rekordpublik i Pelarne

Midsommar firades runt om i kommunen och lockade mycket folk att dansa midsommarstången tillsammans med vänner och familj. Det är en riktig hemvändardag kan man väl säga.

Fika på Kullen i Pelarne med Midsommarfirandet.

Fika på Kullen i Pelarne med Midsommarfirandet.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby/Södra Vi2018-06-23 16:00

Vädret var hyfsat trots alla hotfulla prognoser. Solen sken, men här och var var blåsten hård i byarna och gjorde luften ganska kylig.

I Gästgivarehagen var Vimmerby Folkdanslag arrangör med stöd av kulturförvaltningen och Vuxenskolan. Det blev mycket dans, ringdanser för alla, dansuppvisning av barn- och ungdomslaget och vuxenlaget som dansade traditionella folkdanser. Lasse Andersson ledde musiken på dragspel tillsammans med durspelsklubben Fyrklövern.

I Pelarne kom en rekordstor publik, enligt väderansvarig Erling Åberg, som uppger att omkring 160 besökare kom till midsommarfirandet på Kullen. Inger Isaksson med dotter och dotterdotter på fiol spelade upp till dans kring stången. Mats Nyström var lekledare och efter dansen och lekarna fikade alla i gräset.

I Södra Vi firades midsommar som vanligt i Brunnsparken och det kom väldigt mycket folk till parken, där hembygdsföreningen bjöd på ett fullspäckat program. Anita Waernqvist höll ett tal om bland annat Guds närvaro i naturens skönhet.

– Njut av allt i naturen och förvalta allt omkring oss väl! Fira midsommar genom att glädjas med varandra.

Anita önskade en glädje som stannar kvar.

– Låt barnens skratt bubbla i er. Ett fyrfaldig leva för sommaren!

Duon Per Backstad och Per Solberg, känt från Bonde söker fru, svarade för musikunderhållningen. Charlotta Widerberg var dansledare kring midsommarstången.

Nora Deanovic och Ida Last från Tyskland firade midsommar i Gästgivarehagen i Vimmerby.
Nora Deanovic och Ida Last från Tyskland firade midsommar i Gästgivarehagen i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!