Var beredda på färg, form och lust när julsalongen ”Jul för alla sinnen” med lokala konsthantverkare öppnar på lördag i Warmbadhuset.

– Det är ovanligt många utställare, och det är fokus på det lokala. Den här gången rentav så lokalt att fem av utställarna är styrelseledamöter i vår förening, säger Kerstin Lindgren Christe, utställningsansvarig som själv visar nåltovade bilder.

I konstföreningen ser man fram emot Vimmerbybornas reaktion.

Artikelbild

| Större delen av konsthantverkarna som skapat jul för alla sinnen.

–Vi tror att det här kanske kan locka lite ny publik, och själva ser vi det som en smakfull marknad, så här i juletider, säger Inga-Lill Danielsson.

För läderhantverkaren Anders Lagerman från Yxered är det här något alldeles nytt.

– Jag har varit på marknader och mässor i decennier, och det börjar slita på kroppen. Det här, att ställa ut tillsammans med andra, är ett roligt och annorlunda sammanhang för min del.

Marianne Wenström, Vimmerby, ställer också ut sina alster för första gången, hon stickar mössor och broderar kuddar som kombineras med matchande stolar.

Artikelbild

| Rena rama sommarängen, lagom till jul. "Jag har så roligt", säger Anneli Karlsson, som gör pappersblommor.

– Jag har jobbat med marknadsföring och reklam, så intresset för färg och form har jag, även om det här är något helt annat. Det är spännande att komponera kontraster.

Anneli Karlsson har skapat en hel äng med pappersblommor.

Artikelbild

| Anna Johansson visar plagg i ulltovning och nunotovning. "Världens äldsta hantverk".

– För mig har det varit väldigt mycket lek, jag har haft roligt när jag jobbat med det här.

Utställningen öppnar på lördag och pågår till den 9 december.