Sprakande julsalong i Warmbadhuset

En julsalong – det är inget ovanligt. Men en ren konsthantverksutställning tillhör däremot det mer ovanliga, och att delar av styrelsen i konstföreningen visar prov på sin skaparförmåga, det är också nytt i Warmbadhuset.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-11-23 08:00

Var beredda på färg, form och lust när julsalongen ”Jul för alla sinnen” med lokala konsthantverkare öppnar på lördag i Warmbadhuset.

– Det är ovanligt många utställare, och det är fokus på det lokala. Den här gången rentav så lokalt att fem av utställarna är styrelseledamöter i vår förening, säger Kerstin Lindgren Christe, utställningsansvarig som själv visar nåltovade bilder.

I konstföreningen ser man fram emot Vimmerbybornas reaktion.

–Vi tror att det här kanske kan locka lite ny publik, och själva ser vi det som en smakfull marknad, så här i juletider, säger Inga-Lill Danielsson.

För läderhantverkaren Anders Lagerman från Yxered är det här något alldeles nytt.

– Jag har varit på marknader och mässor i decennier, och det börjar slita på kroppen. Det här, att ställa ut tillsammans med andra, är ett roligt och annorlunda sammanhang för min del.

Marianne Wenström, Vimmerby, ställer också ut sina alster för första gången, hon stickar mössor och broderar kuddar som kombineras med matchande stolar.

– Jag har jobbat med marknadsföring och reklam, så intresset för färg och form har jag, även om det här är något helt annat. Det är spännande att komponera kontraster.

Anneli Karlsson har skapat en hel äng med pappersblommor.

– För mig har det varit väldigt mycket lek, jag har haft roligt när jag jobbat med det här.

Utställningen öppnar på lördag och pågår till den 9 december.

Anna Johansson visar plagg i ulltovning och nunotovning. "Världens äldsta hantverk".
Anna Johansson visar plagg i ulltovning och nunotovning. "Världens äldsta hantverk".
Utställare i Julsalongen:

Monica Andersson, Horn (keramik), Gunilla Dahl, Virserum (textila smycken), Lena Karin Grip, Rimforsa (textil design), Anders Lagerman, Totebo (Löth Läderhantverk), Kerstin Lindgren Christe, Södra Vi (nåltovade bilder), Anna Johansson, Gullringen (tovat hantverk), Marianne Wenström, Vimmerby (stickat och sytt), Inga-Lill Danielsson, Vimmerby (tovade tvålar och julkulor), Karin Andersson, Södra Vi ( träänglar och julkransar) och Anneli Karlsson, Vimmerby (pappersblommor).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!