Sprakande sommarshow på Vimar

Dans, sång, musik och klättring. Det var som vanligt full rulle när eleverna och ett lärargäng bjöd på sommarshow på Vimarskolan.

12 juni 2019 14:12

– Det här är 17:e året vi har den här showen, så det är ett antal år och ett antal elever som har passerat och det är kul att flera har fortsatt med musik, ta Elin Namniek som ett exempel och det är extra kul, säger Göran Nachtweij, musiklärare på skolan.

Eleverna har själva jobbat fram showen och arbetat med sina inslag vid sidan av det ordinarie skolarbetet.

– De jobbar med showprogrammet i exempelvis "Elevens val" och de bygger scen och sånt, säger Göran Nachtweij.

– Syftet är att det ska ge inspiration, och showen blir något speciellt när de uppträder inför sina kompisar – det kan vara det svåraste.

Prick halv nio på onsdagsmorgonen strömmade övriga elever från högstadiet på skolan in i A-hallen och showen brakade loss.

De båda konferenciererna, Erik Glad och Wilma Jansson, presenterade först en dansgrupp med tre tjejer från nian. Därefter sjöng Kyla Casas "Can't help falling in love". Louise Wall sjöng och spelade gitarr innan det blev ett helt annat inslag när Melker visade prov på fasadklättring. Två tjejer i sjuan stod för en dansuppvisning och Linnea Pettersson spelade och sjöng en låt som hon hade skrivit själv och fick dubbla applåder för det.

Tess Fridh stod för solosång innan "Vimardansarna" intog golvet i hallen och bjöd på en sprakande dansshow till Håkan Hellströms "Din tid kommer" som avslutades med en konfettikanon.

Men det var inte bara elever som uppträdde. Även lärarbandet "LPO 666" bjöd på två svängiga låtar som Peps Perssons "O'Boy" och Creedence "Proud Mary".

Nu kan det bli sommarlov i år också...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa