Surr om hajar på bibblan

Det är roligt med hajar. Särskilt de med lång svans. Det tycker några av förskolebarnen som specialstuderat Emmalill Franks bok om just hajar.

14 maj 2019 21:00

På tisdagen fick de träffa författaren och prata om hajar med henne.

Det är en del i bibliotekets mångåriga projekt "Lässurr" som riktar sig till förskoleklasserna i kommunen.

– Det är ett sätt att jobba med böcker i förskolan. Barnen jobbar med speciell bok under en längre tid och utifrån det har de gjort en massa alster som blir en utställning på biblioteket och så får de träffa författaren och får en signerad bok, berättar Petronella Winbladh, på biblioteket i Vimmerby.

När vi besöker "Lässurr" på tisdagen är det förskolorna i Frödinge, Brännebro och Rumskulla som träffar författaren Emmalill Frank.

Hon berättade en massa roliga historier om hajarna i sina böcker. När hon skulle göra en utställning om fiskar för barn lekte hon med namnen och bilder. Det blev en tonfisk i form av noter som dansar. En rocka som hårdrockare.

– Då insåg jag hur mycket bilder betyder för inläsningen för mig som är dyslektiker och så fick jag idén till en faktabok med bilder, säger hon.

Barnen gillar haj-böckerna.

– Det är roligt att läsa om hajar för de är så roliga, jag tycker mest om den som har så lång svans och jag undrar hur den får en så lång svans, förklarar Edit, som går på förskolan i Rumskulla när hon fått sin signerade bok av Emmalill Frank.

– Förskolorna har jobbat med hajar utifrån boken och barnen är så duktiga. De har blivit riktiga hajexperter, säger Emmalill Frank och fortsätter att signera och dela ut böcker till barnen som också fick en fika innan det åkte tillbaka till förskolorna igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa