Triss i nyfödda dvärggetter på gården

Det har blivit tillökning i Erica Klingstedts och Linda Carlssons familj på gården utanför Vimmerby. I trädgården studsar nämligen tre stycken tio dagar gamla dvärggetter omkring.

15 april 2019 20:08

Det är tur att Erica och Linda bor en bit från landsvägen. Annars hade kanske bilisterna kört i diket när de hade fått syn på de nyfödda dvärggetterna som far runt i trädgården.

Getsystrarna Eva-Lena och Atefeh betäcktes samma dag av en bock som Erica och Linda hyrde.

– Han kom hit 2 november. Vi tänkte att det var lagom att ha honom fram till nyårshelgen, så skulle de hinna gå igenom tre brunstperioder. Men med tanke på att de tre killingarna samtliga är födda 2 april fixade han det direkt (getter går dräktiga i fem månader), berättar Erica Klingstedt.

När Linda och Erica kom ut i ladugården morgonen den 2 april hade Eva-Lena skött allt själv och fött sin Fluffy på natten. Erica hann sedan lagom till jobbet när Linda ringde och sa att hon var tvungen att komma hem för även Atefeh hade börjat krysta.

– Vi hade inte en aning om att det skulle bli tvillingar, och det var lite kämpigt för en av dem men till slut gick det bra för både Noomi och Felix, säger Erica.

De tre killingarna, som är ett par decimeter höga, har döpts av Lindas son Edgar, 6 år.

När vi var och besökte gänget hemma på Videslättshagen på fredagen var det ett synnerligen piggt tvillingpar som röjde loss med sin kusin.

– De är som hundar. De springer lösa här i trädgården, och att bara sitta och titta på dem kan nog vara det mest rogivande som finns.

Vad kommer hända med dem nu?

– Vi kommer inte kunna släppa någon av dem. De blir kvar här allihop, säger Erica och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa