Trivsam Tjejkväll väckte staden till liv

Tio stjärnor av tio möjliga. Så summerades torsdagskvällens Tjejkväll, som gick i solen, glädjen och kamratskapens tecken.

25 april 2019 21:47

Vilken kväll det blev, alla tycktes glada och nöjda med 2019 års Tjejkväll, där butikerna i Vimmerby höll öppet ett par timmar längre. Trivseln var stor och oavsett om man var ute för att shoppa eller bara för att slå sig ner med något gott att äta eller dricka, så blev det en hellyckad kväll.

Stadshotellet tjuvstartade uteserveringen och på verandan satt Jennie Konradsson och hennes mamma Susann Konradsson och njöt av solen och en kväll tillsammans.

– Jättemysigt. Kombinationen av att shoppa i lugn och ro och sätta sig med ett glas bubbel, helt opretentiöst, det uppskattas, sa Susann.

– När man jobbar heltid är det svårt att hinna med att handla om kvällarna och då måste man ta till helgerna som man gärna ägnar åt något annat. Så det här är ett jättebra initiativ, tillägger Jennie.

Den samlade meningen var att det uppskattas att det händer något i Vimmerby, att det hittas på något lite utöver det vanliga.

– Sedan kan jag tycka att det borde vara ännu mer folk ute en sådan här härlig kväll, Vimmerbyborna är dåliga på att ta vara på chanserna, säger Niklas Ryd, som tog sällskap med hustrun Monica Ryd.

Han liksom kollegorna från Göteborg: Peter Dalmyr, Pär Snickar, Joakim Stigberg och Henrik Odén gjorde Tjejkvällen till en Killkväll. Men så hade det också poängterats av arrangerande Vimmerby Handel och Vimmerby Tidning att killar naturligtvis var lika välkoma.

– Vi är 20 här på konferens i Vimmerby, det är lite sommar över den här kvällen, sa Pär Snickar.

Åsa Fastmark hade hunnit med två tjejkvällar under torsdagen. Först en i Kalmar, följt av den i Vimmerby.

– Tjejkvällen här i Vimmerby är i samma klass som den i Kalmar, sa hon.

Medan Ulla Karlsson och Anna-Lena Lång avrundade en trevlig golfdag med lite shopping tillsammans.

– Mycket trevligt, jätteroligt att gå ut och träffa så här mycket folk och många som man känner igen och inte träffar så ofta.

Men det fanns också utrymme till att göra annat på torget. Vid fontänen ägnade sig kompisarna Cornelia Stridh, Tintin Genfors, Leah Holmström och Sofia Karpeikina åt tiktok, en social media för skapande och delning av videor och livesändningar.

– Det är jätteroligt och kan ses över hela världen sedan, sa Cornelia Stridh.

Kim Wickström, delägare till Boston Clothing hade lite svårt att uppskatta hur många som besökte Tjejkvällen under torsdagen.

– Men många är det. Jag är helnöjd med kvällen och gensvaret. Man vet ju aldrig om det kommer mycket folk mitt i veckan, men det känns som intresset ökar hela tiden. Vilket är jätteroligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam

Ämnen du kan följa