Tv-program spelades in i stan

Vimmerby invaderades av danskar igen på fredagen. Den här gången kom de för att göra tv och baka kanelbullar som intresserade Vimmerbybor bjöds på.

Dansk TV filmade hela fredagen i Vimmerby. Det ska bli ett avsnitt till elfte säsongen av dansk TV:s mest populära matprogram, Spise med Price.

Dansk TV filmade hela fredagen i Vimmerby. Det ska bli ett avsnitt till elfte säsongen av dansk TV:s mest populära matprogram, Spise med Price.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-10-12 18:00

Det är danska matprogrammet "Spise med Price" som är ute på en nordisk rundtur för att spela nästa säsong av dansk TV:s mest populära matlagningsprogram.

– Det blir elfte säsongen och vi gör en nordisk odyssé. I Vimmerby sätter vi fokus på fika, berättar Jacob Snedevig, producent för programmet som har mellan en halv och en miljon tittare per avsnitt i Danmark.

Programledare och kockar är bröderna James och Adam Price.

James Price är kompositör och kapellmästare i Köpenhamn och den yngre brodern Adam Price är manusförfattare till bland annat TV-serierna "Herrens vägar" och "Borgen".

Båda är också goda kockar. Tillsammans har de gjort matlagningsprogrammet som tidigare spelats in på olika platser i Frankrike, Italien och i USA.

Nu är det fokus på mat och kultur i Norden.

– Vi har gjort kroppkakor utanför Lönneberga, och ska göra blodpalt i gamla stan i Stockholm. Det blir Stockholms blodbad 2.0, säger Jacob Snedevig.

Efter det väntar ett avsnitt med Biff a la Lindström sen limpa med gubbröra på Carl Larsson Sundborn.

– Naturligtvis har vi med Astrid Lindgren i inslaget.

Teamet ägnande hela fredagen åt kanelbullarna på torget i Vimmerby. Intresserade Vimmerbybor undrade vad som stod på.

Inspelningens betydelse är inte att förakta.

– Jättekul att de kommer hit och spelar in ett sånt program,: det ger ju svinbra publicitet, säger turistchefen Peter Göransson.

Programmet ska sändas i Danmark i vår och i SVT troligen till nästa sommar.

TV-teamets egna mobila kök.
TV-teamets egna mobila kök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!