Våghalsig show på två och fyra hjul

En rad våghalsiga trick med fordon på både två och fyra hjul bjöds det på när Monstertruck Stuntshow gästade Vimmerby.

Dean Klaas kör fyrhjuling genom elden.

Dean Klaas kör fyrhjuling genom elden.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-05-22 18:30

I snart 20 år har det tyska företaget Aranis Klaas turnerat runt i Sverige på sommarhalvåret med sin Monstertruck Stuntshow. Huvudpersoner i showen är Daniel Klaas och 17-årige sonen Dean Klaas som behärskar det mesta med fordon på både två och fyra hjul.

– Vi tycker att det är extremt kul att visa upp våra stunts och har valt att göra det i Sverige där det brukar vara uppskattat, säger Dean Klaas.

Under besöket i Vimmerby i tisdags byggdes det upp en arena på parkeringen vid Arena Ceos. Ett par hundra personer kom för att se uppvisningen som blev något försenad då det behövdes byggas upp ytterligare läktarplatser för att alla skulle få chansen att se.

När showen kom igång började Dean Klaas med att flyga både högt och långt på en motocross. Sedan blev det konster med bilar som både Daniel och Dean Klaas rattade med imponerande precision på två hjul. Några ur publiken fick också chansen att åka med på en tur på två hjul.

Sedan följde några nummer med vanliga bilar som kraschades och kördes genom eld innan det så småningom var dags för finalnumret. Där rattade Daniel och Dean Klaas de mäktiga Monstertruckarna Ghost Rider och Bumblebee. Fenomenet kommer från USA där man i början på 1970-talet började bygga om pickuper med stora däck och kraftfulla motorer. Numera är industrin med uppvisningar med Monstertruckar stor och lockar mycket publik.

– Det var en häftig uppvisning som både jag och barnen uppskattade, säger Johan Pettersson som besökte showen med barnen Wilhelm och Hilma.

Ett par hundra åskådare kom för att se showen som fascinerade de yngsta besökarna särskilt.
Ett par hundra åskådare kom för att se showen som fascinerade de yngsta besökarna särskilt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!