Bråk vid gymnasiet i Västervik – elev skadad av kniv

En elev är misstänkt för att ha använt kniv under ett bråk i närheten av Västerviks gymnasium. Den misstänkte eleven försvann efter bråket från platsen men hittades senare på en adress i Vimmerby kommun.

Jörgen Jonsson säger att man inväntar polisens utredning om vad som ligger bakom bråket.

Jörgen Jonsson säger att man inväntar polisens utredning om vad som ligger bakom bråket.

Foto: Kollage arkivbilder

Vimmerby/Västervik2022-11-08 13:13

Händelsen ska enligt polisanmälan ha inträffat vid 16-tiden på måndagen, utomhus vid ett skogsparti i närheten av idrottshallen.

Enligt polisen ska tre killar födda 2004 bland annat ha hotats av den nu misstänkta eleven, även det en kille, som är i samma ålder.

Det ska ha handlat om hot med kniv och i samband med det ska en av eleverna fått en rispa i handen. Flera polispatruller kom till platsen och den elev som fått rispan fick skjuts till akutmottagningen.Då hade den misstänkte lämnat platsen men kniven kunde tas i beslag.

Senare på kvällen fann man den misstänkte eleven, som då befann sig på en adress i Vimmerby kommun.

Eleven förhördes, men släpptes därefter på fri fot. Enligt polisen är han misstänkt för försök till grov misshandel.

Jörgen Jonsson är gymnasie- och vuxenutbildningschef. Han säger att man kommer att vara polisen behjälplig och vill inte föregå polisens utredning.

– Vad som ligger bakom detta får polisens utredning visa. Allt annat vore spekulationer från min sida i det här läget, säger Jonsson.

Han berättar att den misstänkte eleven är avstängd från skolan, det blev han i samband med händelsen.

Han berättar också att skolan och polisen inte ser något ytterligare behov av åtgärder från skolans sida.

– Nej, inte utöver det dagliga trygghetsskapande arbetet, bland annat genom vuxennärvaro, bland annat genom vår trygghetsvärd. Vi ser detta som en isolerad händelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!