Vem vill du se som nytt kommunalråd?

Centern låter Vimmerbyborna lämna förslag på personer som kan vara lämpliga att ta över som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.

Leif Larsson (C) leder partiets arbete med att hitta ett nytt kommunalråd. En del i jakten är att Vimmerbyborna kan maila egna förslag till centern.

Leif Larsson (C) leder partiets arbete med att hitta ett nytt kommunalråd. En del i jakten är att Vimmerbyborna kan maila egna förslag till centern.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-10-16 13:35

–  Vi har många lämpliga kandidater, men kan behöva inspiration även från andra håll, säger Leif Larsson (C), sammankallande i Centerpartiets valberedning som ska ta fram förslag på vem som ska efterträda Ingela Nilsson Nachtweij.

Hon meddelade förra veckan att hon lämnar uppdraget som en direkt följd av turbulensen kring arbetsmiljösituationen och den politiska krisen i stadshuset.

Hon har inte lämnat in någon formell begäran om entledigande ännu, men Centerpartiet går igång med rekryteringen.

Att det är just Centerpartiet som ska tillsätta posten råder total enighet om. Men partiets nya grepp innebär att den som senare väljs inte behöver hittas inom partiet. Partiet öppnar en mailadress dit vem som helst kan föreslå vem som helst.

–  Det sker parallellt med vår egen nominering, sen är det så att den som så småningom väljs av fullmäktige måste ha blivit medlem i centern tills dess, säger Leif Larsson.

Varför gör ni på det här sättet?

– Vi kan behöva inspiration i ett bredare perspektiv och Vimmerbybornas synpunkter är viktiga nu när vi letar efter en person som ska leda partiet, alliansen och hela politiken och kommunens tjänstemän. Det är viktigt att vi kan stänga dörren till det som varit senaste tiden, säger han.

Partiets valberedningen hoppas hinna lägga fram ett förslag till ett medlemsmöte den 27 november. Därefter går förslaget till fullmäktige för beslut den 16 december.

– Vi hinner inte snabbare än så, säger Leif Larsson.

Vi har sökt Ingela Nilsson Nachtweij.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!