Veteraner på hjul samlas i helgen

För tjugoandra året i rad fylls Locknevi av brummande motorer och bil-fantaster. Gamla fordon och rallyuppvisning lockar varje år en stor publik.

10 juni 2019 06:00

Lördagen den 15 juni går Locknevi Classic Motor Show av stapeln vid Locknevi Bygdegård. Det är en utställning som bjuder på gamla fordon, veteranmarknad och rallyuppvisning. Den gemensamma nämnaren för de mopeder, motorcyklar, bilar, traktorer och lastbilar som finns på plats är att de alla är minst 30 år gamla. Utöver dessa veteranfordon så kommer också ombyggda bilar finnas på plats.

– Det brukar vara runt 180 utställda fordon, mer finns det helt enkelt inte plats för, säger Stefan Karlsson, en av arrangörerna.

Besökarantalet brukar landa på runt 2000 personer, en stor del är bilentusiaster som samlas för att titta på och prata om bilar med likasinnade, men evenmanget brukar också locka en mer blandad publik.

Evenmanget har under årens lopp utökat med veteranmarknad där det finns möjlighet att handla gamla fordonsdelar, verktyg och andra tillbehör. Locknevi-specialen är ytterligare ett exempel på hur arrangemanget har utvecklats, det är en rallyuppvisning med gamla rallybilar. På grund av det ökade antalet utställare så har plats-kapaciteten uppfyllts och därför har evenemanget varit sig likt under de senaste åren.

Under dagen anordnas även musikunderhållning från coverbandet Frazzes som finns på plats och kommer enligt arrangören Stefan Karlsson bjuda på en blandad repertoar.

– De spelar både rockabilly och en och annan Sven-Ingvars låt. Årets konferencier heter Bengt Grafström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Olsson