Vimmerby Tidning kan vinna fint pris

Öst Media, där Vimmerby TIdning ingår, är nominerat till Årets Dagstidning.

Foto: Johnny Gustavsson

KALMAR LÄN2019-02-26 11:14

Det är branschorganisationen TU (Tidningsutgivarna - Medier i Sverige) som delar ut priset som i år har sju olika klasser. Öst Media är nominerat till helhetspriset.

– Det känns jätteroligt så klart, säger Anna Lindberg, bolagets publisher. Jag är väldigt stolt över Öst Media. Det här är ett bolag där helheten är större än delarna och där vi levererar viktig journalistik varje dag.

I nomineringen står bland annat att "Trots begränsade resurser har omfånget på journalistiken ökat. Synbart tjockare tidningar, mer och proffsig tv och fler framgångsrika event. Och det har gett resultat. Under 2018 ökade de digitala prenumerationerna och de totala läsarintäkterna växte."

Just resurser och ekonomi är viktiga frågor för mediebranschen.

– Den stora utmaningen framöver är fortfarande vår lönsamhet, där vi kan finansiera fri och oberoende journalistik, men också vara ett bolag som hjälper näringslivet att kunna verka i våra spridningsområden, säger Anna Lindberg.

För att möta den utmaningen ska Öst Media driva på sitt digitala utvecklingsarbete och samtidigt erbjuda en bra papperstidning, menar Anna Lindberg.

-– Vi ska också fortsätta att utveckla vår journalistik, den ska vara relevant och värd något i de bygder vi täcker.

I Öst Media ingår Folkbladet, Motala Vadstena Tidning, Norrköpings tidningar, Vimmerby Tidning, Västerviks-Tidningen och Östgöta Correspondenten.

I år är 18 tidningar och mediehus samt tre personer nominerade till de olika kategorierna i Årets Dagstidning. Till helhetspriset har förutom Öst Media även DN och Norrbottens Media nominerats. Tävlingen är öppen för landets alla mediehus och vinnarna presenteras den 11 april 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!