– Vi trodde aldrig att det skulle bli någon guldkalv, men vi räknade med att butiken i alla fall skulle ge lön, men så har det inte blivit, motiverar han beslutet att lägga ner butiken.

Den 13 juni stänger han för gott. Det är på dagen tre år efter övertagande. Magnus Gustafsson köpte butiken av den förra ägaren Monica Gunnarsson.

– Min nyblivna fru älskar parfym och trots att hon då bara lärt sig litegrann svenska såg vi köpet som en chans som inte kommer igen, säger Magnus Gustafsson.

Artikelbild

| Efter tre år som ägare till parfymbutiken La Classe kastar Magnus Gustafsson in handuken och lägger ner butiken. Det går helt enkelt inte ihop sig och han säger att det varit svårare än väntat att möta konkurrensen och en del krav i branschen.

Han pekar på tre utmaningar som de som nya ägare haft svårt att matcha.

– Det var svårare än jag trodde att ta över en befintlig verksamhet och få med sig alla kunder. Vi tappade många kunder omgående, säger han.

En annan svårighet har varit att möta konkurrensen från e-handeln.

– E-shoppingen är öppen dygnet runt och det finns alltid erbjudande om utförsäljningar till lågpriser från någon aktör. Vi har haft funderingar på egen e-handel med hämtning i butiken, men det har varit svårt att leva upp till leverantörernas krav i det avseendet.

– Jag var också okunnig om kravet på volym från en del märken och i takt med att vi förlorat kunder har vi också förlorat hela märken, bland annat vårt viktigaste märke, säger Magnus Gustafsson.

Det har funnits ett par intressenter till butiken. Båda större aktörer i branschen. Men det har inte lett till någon affär. Därför kommer butiken nu att avvecklas.

– Det är tråkigt. Det blir en brist i det totala utbudet i Vimmerby, men vi har inget val.