Vimmerbys näringsliv på resa till Almedalen

Organisationen Företagarna Vimmerby reste till Almedalen på Gotland för att nätverka och få inspiration.

8 juli 2019 20:00

Det var under tisdagen den andre juli som organisationen arrangerade en bussresa för ett 20-tal deltagare från Vimmerbys näringsliv samt från kommunens näringslivsenhet.

– Vi gör den här resan för andra året i rad. Vi gör resan för att få möjligheter att skapa nätverk och få se vad som sker utanför Vimmerby, säger Peter Thorstensson, kassör i Företagarna Vimmerby.

Det var ett mindre antal deltagare i år än förra året. Det tror Peter Thorstensson beror på att den tidigare mötesplatsen "Godmorgon Vimmerby" för näringslivet nu inte längre finns i kombination med för lite marknadsföring för resan.

Själv buss- och båtresan till Visby spelade också en viktig roll då det fanns tid för att nätverka, enligt Peter Thorstensson. På plats i Almedalen fick deltagarna själva välja vad de ville göra under dagen.

– Jag lyssnade på ett föredrag som handlar om svårigheterna med bemanning inom besöks- och restaurangbranscherna, berättar Peter Thorstensson.

Varför är det viktigt att vara på plats i Almedalen?

– Det är den största arenan för näringsliv och nätverkande i Sverige. Vi åker inte för politiken, utan i första hand för näringslivet. Vi vet inte ens vilket parti som kommer ha den dagen när vi bokar resan, säger Peter Thorstensson.

Dagen avslutades med en sammankomst i Destination Gotlands, Västervik Framåt och Vimmerby gemensamma monter för att diskutera dagens intryck och lyssna på Mack Johansson som framförde musik.

– Det var en lyckad resa, trots att det regnade hela dagen, säger Peter Thorstensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Olsson

Ämnen du kan följa