Han är ett känt ansikte för besökarna på Astrid Lindgrens Värld där han i 15 säsonger har spelat pappa i Ronja Rövardotter. Mats har länge arbetat med scenkonst och gjort roller på bland annat Chinateatern, Kristianstads teater, och Ydre Kulturcentrum. Nu ska han åka på en turné som ännu en fadersgestalt i form av Marions pappa i en familjemusikal om Robin Hood.

– Det är Robert Dröse och Anna Norberg som står bakom uppsättningen. Jag såg deras version av Djungelboken nyligen och gillade upplägget. De brukar ta en känd förlaga, men ändra i historien och lägga till nya karaktärer. Dessutom komponerar de ny musik och det gör att det blir ett unikt verk, säger Mats Genfors.

Hur blir det att ta steget från rövarhövdning till kung?
Artikelbild

| Mats Genfors ska spela Kung Rickard Lejonhjärta i familjemusikalen Robin Hood i höst och vinter.

– Jag vet inte så mycket om min roll än eftersom jag inte har sett manus. Men jag föreställer mig att jag ska göra en ganska godhjärtat Rickard Lejonhjärta. Det är en stor ensemble på över 20 personer så jag tror inte att min roll blir så framträdande.

Hur fick du rollen?

– Jag var egentligen inte på jakt efter nåt nytt jobb på scen, men min fru såg annonsen för den här uppsättningen och tyckte att det skulle passa mig. Jag gjorde två auditions och provade främst för råare karaktärer som Lille John och Broder Tuck, men blev kung istället.

Hur ser upplägget ut inför premiären?

– Vi börjar repetera i slutet av september. Premiären är den 27:e oktober på Stockholm Water Front. Sedan ska vi på turné under vintern, säger Mats Genfors.