Lokalt företag har gått i konkurs

Ytterligare ett lokalt företag har gått i konkurs. Det handlar om den anrika Virserumsfirman Wirå Golv och Måleri AB, som nyligen gjorde en satsning i Vimmerby. Det skriver Dagens Hultsfred på måndagskvällen.

Vimmerby/Virserum2023-12-11 21:45

Enligt tidningen begärdes företaget i konkurs tidigare under dagen.

– Alltihop beror på att vi inte har fått in arbete. Vi har 95 procent privatpersoner, de håller i pengarna, så det har varit lugnt med arbeten, säger ägaren Lars Löfquist till Dagens Hultsfred.

Wirå Golv och Måleri AB, som tidigare hette Virserums Golvservice, är ett familjeföretag med en lång historia. Verksamheten grundades i Virserum i slutet av 1960-talet. För cirka 20 år sedan köpte Lars Löfquist företaget.

I somras gjorde Wirå Golv och Måleri entré i Vimmerby, i en lokal i Böndernas Hus på Vimmerbyallén.

– Vi har en framtidstro och hoppas kunna växa. Rent geografiskt så passar det oss bra att öppna filial i Vimmerby, eftersom vi är verksamma i Hultsfred, Uppvidinge, Vetlanda och Vimmerby kommuner. Namnbytet är också ett steg i förändringen då vi inte längre blir lika ortsknutna till Virserum – även om Wirum är en förkortning av Virserum, sa platschefen Elias Löfquist Dehlin till Vimmerby Tidning.

Efter ett tufft halvår har nu företaget gått i konkurs. Dagens Hultsfred uppger att fem anställda berörs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!