Yngsta chefen Sveriges bästa

”Årets distriktschef i Sverige” – smaka på det! Sofie Zeilon från Södra Vi blev både prisad och hyllad när butikskedjan Netto hade sin stora årliga sammankomst på tisdagskvällen.

Sofie Zeilon från Södra Vi prisdaes på tisdagskvällen som Årets distriktschef inom Netto-kedjan.

Sofie Zeilon från Södra Vi prisdaes på tisdagskvällen som Årets distriktschef inom Netto-kedjan.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2019-01-16 10:00

Sveriges yngsta distriktschef inom Netto-kedjan är också den bästa. Och hon kommer från Södra Vi. För när Netto, som består av 20 distrikt och 168 butiker runt om i landet, hade sitt årliga stormöte på Falkenbergs strandbad på tisdagskvällen tilldelades Sofie Zeilon, 27, priset som årets distriktschef.

– Stort, hedrande och absolut inget jag räknade med, säger en glad Sofie morgonen efter galan.

– Vi har haft ett bra år i distriktet, jag har gått en utbildning under de fem senaste månader i bland annat Danmark och London, och Netto har satsat mycket på mig. Därmed inte sagt att man per automatik presterar, men det har gått bra.

Sofi började som butiksmedarbetare på Netto i Vimmerby. Under åren har hon arbetat sig upp inom kedjan och i dag är hon alltså distriktschef med ansvar för åtta butiker – från Västervik i öster till Sävsjö i väster.

I motiveringen till priset som årets distriktschef lyfte juryn bland annat fram att Sofie har skapat ett starkt team, gjort bra resultat, gått in i mentorskap och lärt upp nya kollegor. Farmförför allt är hon en bra ambassadör för företaget.

Hur toppar man det här?

– Jag drivs av att utvecklas och ta kontinuerliga kliv, så självklart vill jag klättra inom organisationen. Kanske ett jobb som regionchef inom försäljningsenheten eftersom jag vill arbeta med människor, säger Sofie.

Noterbart är att Netto i Vimmerby var en av fem nominerade till priset Årets butik i drift.

Kramkalas på scenen när Sofie Zeilon fick ta emot priset.
Kramkalas på scenen när Sofie Zeilon fick ta emot priset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!