Vindkraften förödande för naturlandskapet

Vill Kindapolitiker att norsk oljemagnat berikar sig med vindskattemiljoner för att vandalisera vår svenska natur?

Skribenten vill att politikerna ska sätta sig in i fakta och avstyra planerna på mer vindkraft i Kinda kommun.

Skribenten vill att politikerna ska sätta sig in i fakta och avstyra planerna på mer vindkraft i Kinda kommun.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2020-01-18 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad jag förstått genom Kindaposten har en ny ansökan om vindkraft i Horn/Hycklinge skickats till Länstyrelsen. Alla tekniska, miljö- och klimatmässiga samt vetenskapliga fakta övertygar om att vindkraften/slumpkraften är förödande i vårt naturlandskap. 

Tyskland är ett varnande exempel på katastrofal fullskalig vindkraftutbyggnad med skyhöga elpriser. Norges regering förbjuder landbaserad vindkraft på grund av befolkningens massiva protester. Fred Olsen har tydligen inte lyckats övertyga norsk befolkning om fördelarna med vindkraften. 

I Sverige drivs vindkraftsutbyggnaden av regeringens och Centerns fanatism och okunskap. De enda som har fördelar av svensk vindkraft är aktuella markägare och bolag som genom förfalskat regelsystem (Maskindirektivet) och elcertifikat ser möjligheter att berika sig med svenska skattemedel utan att avkrävas kostnader för ersättningskraft vid vindstilla men dessutom får vandalisera vårt underbara svenska naturlandskap för överskådlig framtid utan några ekonomiska konsekvenser/garantier. Svensk landsbygd har redan före eventuell vindkraftsmassaker tillräckligt tuffa villkor för överlevnad.

Den massiva befolkningsprotesten häromåret när norrmannen Fred Olsen förra gången ville berika sig på att vandalisera Horn/Hycklingeskogarna borde fortfarande utgöra ett varnande exempel.  

Nu är det allvar. Det gäller vårt naturlandskap och en hel bygds påverkan inför framtiden.

Sätter man sig in i alla faktafrågor från till exempel vindstilla.nu hoppas jag Kindapolitikerna utan tvekan kan avstyra de nya vindkraftplanerna.

Karta: Hycklinge