BILDEXTRA: Glassigt på Virserums marknad

Virserums marknad fick en smakstart. Paraden växte sig större än normalt och trots hettan var eventet attraktivare än arrangören väntat sig. Till och med Bengt Hansson som sålde gummistövlar pratade om ett rekordår.

35 000 personer besökte Virserums marknad, uppskattar arrangören Virserums Samhällsförening.

35 000 personer besökte Virserums marknad, uppskattar arrangören Virserums Samhällsförening.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-08-03 17:08

– Jag brukar få frågan "hur man kan komma på idén att sälja gummistövlar i hettan", men jag har aldrig sålt så många som i år. Folk tänker kanske regn och så är det ju gott om orm.

Bengt Hansson från Långemåla var en av lite drygt 200 marknadsknallar som dukade upp allt man kan önska sig och mer där till på 2018 års marknad i Virserum.

Pär Danielsson hade fått den äran att inviga marknaden i egenskap av vice ordförande i hembygdsföreningen och engagerad i Bolaget. Hans tal kom att handla om Virserum som kommunens framsida, där föreningarna lyftes fram som ortens största styrka. Inte minst samhällsföreningen som driver marknaden, som i år förväntas locka runt 40 000 besökare under dagarna två.

– Samhället vill att marknaden ska leva vidare, det visade man inte minst genom att så många ställde upp i paraden i år, sa marknadsgeneral Peter Nelson och blickade ut över marknadsområdet som snabbt fylldes med folk.

– Vi har fått en liten nytändning i år med nytt tivoli och genom samarbetet med Metropol kring festplatsen, sa Per-Olof Paulsson, ordförande i samhällsföreningen. Jag var rädd att värmen skulle skrämma, men jag är överraskad att det kom så många redan från början. Det bådar gott.

Några på marknaden var Kurt och Ulla Arvidsson från Ånhult som tog med sig sommargästerna familjen Plog från Tyskland.

– Glassen kommer nog sälja bäst, sa Kurt och satte snabbt tänderna i sin mjukglass.

Syskonen Jenna och Charlie Einarsson tog sig en titt på gosedjuren och leksakerna.
Syskonen Jenna och Charlie Einarsson tog sig en titt på gosedjuren och leksakerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!