Sol och bad har inte varit någon konkurrent i sommar. I stället har det varit "museiväder", något som avspeglat sig på Bolagsområdet i Virserum.
– Det har varit en fantastisk säsong, säger ordförande i Bolagets Hembygdsförening, Frank Axelsson. Det har varit väldigt många besök, kanske dubbelt så många som förra året.
– Vi har inte räknat besökarna, fortsätter han, men jag skulle säga att det varit mellan 8 000 och 9 000 besökare på området i sommar. Men försäljningen på Café Flotten ser en vink.
Intresset för Bolagsområdet har ökat markant sedan förra året. Frank Axelsson tror att det till en del har att göra med den reklam man fick förra året när TV:s Antikrundan hälsade på och berättade om området.
– Det betyder nog en hel del också, fortsätter han, att området och framförallt Örtagården förekommer flitigt på sociala medier. Det är många som följer inläggen.
Det är både besökare från närområdet och från längre ifrån som besökt Bolagsområdet och tagit del av alla de attraktioner och utställningar som finns här.
Även på Telemuseum har det varit bra besöksfrekvens i sommar, summerar Frank Axelsson.
– Det har varit mer än dubbelt så många som förra året. Men vi har inte gjort någon summering än.
Carolina Jonsson, chef på Virserums Konsthall, bekräftar att det varit mer folk i rörelse i sommar, än tidigare år.
– Jag har inte hunnit sammanställa siffrorna än, säger hon, det brukar jag inte göra förrän fram i september. Säsongen pågår ju fortfarande.
Men hon ser redan att det många fler besökare än tidigare.
– Många av dem kommer från Tyskland och Danmark, säger hon.
Konsthallen har i år lockat med en textilsommar, som lockat besökare, och säsongen är långt ifrån över än. Nu i höst visas till exempel Smålands Triennal. En utställning som ger en överblick över den småländska konsten av i dag.
– Det är flera konsthallar och konstärsdrivna projekt som kommer att visas, säger Carolina Jonsson.
Träindustrimuseet på området har också haft flera besök i sommar än tidigare. Exakt hur många det varit har Solveig Nilsson, kassör i museiföreningen, koll på efter att ha finräknat lite.
– Vi har haft cirka 1 100 besökare, konstaterar hon. Det tycker vi är bra. Förra året var det någonstans mellan 700 och 800 besökare som besökte museet och fick lära sig mer om svensk möbeltillverkning under det tidiga 1900-talet.
Även konsthantverksföreningen Stinsen har fått del i publikrekordet.