Flera anmälningar efter bråk utomhus

I tisdags blev det stökigt på ett företagsområde i Virserum. Bråket fortsatte under kvällen – med fler inblandade personer. "Det kommer hållas ytterligare förhör i det här ärendet", säger Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen.

I tisdags kväll larmades polisen till Virserum, med anledning av ett bråk på Ekängsvägen.

I tisdags kväll larmades polisen till Virserum, med anledning av ett bråk på Ekängsvägen.

Foto: Arkiv

Virserum2022-05-31 21:13

Tisdagens bråk kan delas in två olika delar:

• Vid 17:30-tiden var det en man i 35-årsåldern (målsägande) som besökte ett lokalt företag. Där uppstod det en konfrontation, när en anställd blev aggressiv och anklagade mannen för att stulit grejer.

– Den anställde ska ha knuffat besökaren, vilket rubriceras som ofredande, säger Anders Hultman.

• Ungefär en timme senare fortsatte bråket på Ekängsvägen i Virserum. Då ska den anställde, tillsammans med två andra personer, ha sökt upp mannen i 35-årsåldern.

– En av personerna i det gänget hoppade på målsägande som föll i backen och gjorde sig illa. Det togs ett strypgrepp och även målsägandes son ska ha blivit knuffad.

Till en början fanns det uppgifter om tillhyggen. Stämmer det?

– Den personen som är misstänkt för misshandel ska ha hämtat ett baseballträ, men det användas aldrig. Däremot har det upprättats en anmälan om olaga hot.

– Det var en polispatrull som åkte till Virserum under tisdagskvällen och genomförde ett antal förhör. Nu fortsätter utredningen för att vi ska få en tydligare bild av vad som har hänt, säger Anders Hultman.

Den utpekade gärningspersonen, som är misstänkt för misshandel och olaga hot, är i 30-årsåldern.

Enligt polisens ledningscentral var det ingen som behövde sjukhusvård i samband med tisdagens stökigheter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!