Dackestupet summerar bra säsong: "Haft bra besöksantal"

Hjortens SK kan summera en bra säsong i Dackestupet. Snabb snöläggning och framför allt ett bra besöksantal gör att säsongen går ihop sig.

Erik Karlsson är en av de mellan 80 och 100 personer som jobbat ideellt i Dackestupet den gångna säsongen. En säsong som sträckte sig över åtta veckor. "Vi summerar en bra säsong".

Erik Karlsson är en av de mellan 80 och 100 personer som jobbat ideellt i Dackestupet den gångna säsongen. En säsong som sträckte sig över åtta veckor. "Vi summerar en bra säsong".

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-03-16 08:15

Helgen som gick var den sista som skidanläggningen var öppen, efter totalt åtta veckor.

– Vi är nöjda, det har varit bra intresse för att besöka oss, summerar Erik Karlsson, styrelseledamot och aktiv i backkommittén.

För att minimera risken för smittspridning infördes ett bokningssystem och antalet åkare begränsades. Åkpassen sålde slut varje helg fram till sportlovet, som blev skapligt det också med tanke på mildvädret som kom lagom.

– Vi har märkt att begränsningen gav den effekten att fler åkt på vardagskvällarna. Då har det varit fler besökare än ett normalår, säger Erik Karlsson.

Går säsongen ihop sig?

– Allt är inte sammanställt, men det kommer gå ihop sig. Förra året var rätt tärande, när det inte var någon vinter, och vi visste ju inte om vi kunde öppna i år överhuvudtaget på grund av corona. Vi är jättetacksamma med hur det blev.

Är det någon av förändringarna till följd av corona, som blev så bra att det kan bli ny standard?

– Förbokningen av biljetter tycker vi fungerade väldigt bra, så det har diskuterats. Då vet vi hur många det är i backen och att det blir ett lagom besöksantal, sedan kan förstås gränserna justeras.

Finns det andra framtidsplaner?

– Vi skulle vilja effektivisera snöläggningen ytterligare och vi har en jätteönskan om bättre barnområdet med ny lift, men det rör sig om stora pengar. Skidspåret skulle vi vilja ha öppet längre, så det finns lite att göra för att förbättra förutsättningarna så den snön klarar sig bättre.

Karta: Dackestupet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!