De får stöd – för bättre ljus i ishallen

Belysningen i Virserums ishall är så dålig att stora fält på isen är skuggade. Nu ska den bytas ut och kommunen lovar ta halva kostnaden, 200 000 kronor.

Virserum2018-08-29 17:00

Bakom ansökan från föreningen står Fredrik Lönngren, som i ett brev berättar hur föråldrad och dålig belysningen i ishallen är.

"Dagens belysning är så kallad gasurladdningsbelysning", skriver han i sitt brev. "Den typen finns inte längre och det är oerhört svårt att få tag i reservdelar till tändanordningarna. Dessutom har lamptypen hög energiförbrukning."

Att stora fält på isen är skuggiga lyfts fram som en säkerhetsrisk vid spel, så föreningen planerar byta till modern LED-belysning till en kostnad av 400 000 kronor. Kommunen har beslutat ta halva kostnaden, som tas från kommunfullmäktiges konto för oförutsedda kostnader.

– Det kommer leda till både bättre belysning och lägre driftskostnad, kommenterar kommunalrådet Lars Rosander beslutet som togs i kommunstyrelsens arbetsutskott.

VSGF kommer att ställa upp med ideella krafter för att ta ner den gamla belysningen och sätta upp den nya, varpå en elinstallationsfirma tar ansvar för inkopplingen och bygger om kraftförsörjningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om