De ordnar tågresor till Helsingborg

Att ordna resor är inget nytt för Smalspåret i Virserum. Men nu siktar man längre än till Hultarp och Åseda. Ny destination blir i stället Helsingborg.

Smalspåret reser söderut och satsar på hjulbord.

Smalspåret reser söderut och satsar på hjulbord.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2018-09-28 12:00

– Vi gör den här resan i samarbete med järnvägsmuseet i Nässjö, berättar Dennis Blomfeldt i smalspårsföreningen. Vi kommer att åka buss till Nässjö och tar tåget därifrån. Det kommer att bli ett tåg med vagnar av den äldre sorten med bekväma fåtöljer.

Väl framme i Helsingborg blir det mycket egentid för resenärerna, kanske gå på julmarknad eller tura över sundet. Allt är möjligt under den här här trippen söderut i landet.

På tillbakavägen vankas det sedan hjulbord i restaurangvagnen. Så det kan bli silltallrik i Hässleholm, och skinka i Ljungby.

– En resa av det här slaget har efterfrågats av många, säger Dennis Blomfeldt, men hittills har det mer varit förbehållet de som bor närmare stambanan, så det är roligt att kunna göra det här även frö de som bor lite längre bort.

Det är som sagt inget nytt för smalspåret att ordna resor, men det här bli premiär för långresa, och om det slår väl ut, är en ny tradition född.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!