De söker unga som vill ställa ut

Virserums konsthall bjuder in alla 16 till 26-åringar att delta i en konstutställning i höst. Dessutom fyller konsthallen 20 år.

Virserums konsthall.

Virserums konsthall.

Foto: Bertil Hertzberg

Virserum2018-06-10 20:30

Alla som är födda år 1992 till 2002 och som bor i Småland eller på Öland är välkomna att skicka in konst till utställningen "All konst i Småland – ung" på Virserums konsthall.

– Jag längtar efter att se vad alla unga producerar. Vi vill att de ska få så god tid som möjligt på sig, därför är vi tidiga med att informera om detta, säger Carolina Jonsson på Virserums konsthall.

Hon berättar att sista datum att lämna in konstverk är den 30 september.

– Vi är väldigt öppna med konstbegreppet, säger Carolina Jonsson.

I inbjudan på konsthallens hemsida listas tänkbara material och tekniker: lera, textil, plåt, plast, trä, digitalt.

Virserums konsthall firar dessutom 20 år i år. Det uppmärksammas med en retrospektiv utställning som pågår fram till den 14 oktober.

- Vi har valt ut 20 konstnärer, en konstnär för varje år. Konstnärerna visar helt nya verk och en del är skapade för utställningen, säger Carolina Jonsson.

Konsthallen har också planerat in ett seminarium om kultur på landsbygden den 30 augusti. Dessutom anordnas en dinosauriebyggarverkstad i sommar.

Här kommer utställningen "All konst i Småland – ung" visas. På bilden syns utställningen "20 år och 20 konstnärer" som visas just nu.
Här kommer utställningen "All konst i Småland – ung" visas. På bilden syns utställningen "20 år och 20 konstnärer" som visas just nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!