"Det har blivit jättefint och vi är stolta"

Efter flera års vädjande från Virserums samhällsförening, så har kommunen äntligen anlitat hantverkare som hjälpt till med renoveringen av marknadskontoret, som hyrs av kommunen. Huset är nu i toppskick invändigt och detta lagom till årets marknad. Huset har stått på samma plats sedan 1940-talet och med åren har det blivit en hel del slitage både invändigt samt utvändigt.

Nu äntligen är marknadskontoret i Virserum färdigrenoverat invändigt. Erik Waldemarson, Walid Saad Eddin, Christer Wendell och sittande Vinko Katana är några av killarna på Föreningslaget som hjälpt till. Jan-Olof Svensson (höger) är tacksam för all hjälp.

Nu äntligen är marknadskontoret i Virserum färdigrenoverat invändigt. Erik Waldemarson, Walid Saad Eddin, Christer Wendell och sittande Vinko Katana är några av killarna på Föreningslaget som hjälpt till. Jan-Olof Svensson (höger) är tacksam för all hjälp.

Foto: Madeleine Jakobsson

Virserum2019-07-28 07:00

Under flera veckor har Föreningslaget lappat, lagat, fixat och trixat för att få marknadskontoret färdigställt till Virserums marknad, som äger rum nästa vecka. Huset byggdes någon gång under 1940-talet och placerades då på den stora gräsplanen där marknaden håller till. Någon vidare reparation har inte gjorts och det var hög tid att göra något åt detta.

Jan-Olof Svensson säger att samhällsföreningen har försökt att få Hultsfreds kommun att renovera huset under många år. Men så en dag fick Jan-Olof kontakt med Tommy Svensson på Kultur- och Fritidsförvaltningen som då undersökte om och hur de kunde hjälpa till. Efter ett tag hörde Tommy av sig och meddelade att föreningslaget kunde hjälpa till.

– Vi är så tacksamma för att Tommy hjälpte oss. Det har blivit jättefint och vi är stolta över vårt marknadskontor, säger Svensson.

Föreningslagets medarbetare har bland annat flyttat en vägg och målat om inne i huset. De har även placerat ett fönster på en annan plats för att få rum med köksdelen. Nya mattor har lagts i stort sett i hela byggnaden.

– Förhoppningsvis kan vi byta lite av panelen samt måla om huset utvändigt till hösten eller nästkommande år. Föreningen har stått för materialet och vi har utfört arbetet, säger Christer Wendell, arbetsledare på föreningslaget.

Men det är inte bara föreningslaget som har gjort renoveringen möjlig. Medlemmarna i samhällsföreningen har slitit för att få sponsring till material.

– Utan sponsorerna, hade det inte varit möjligt med uppfräschningen av byggnaden. Lokala VVS- och elfirmor har dessutom ställt upp med att dra vatten-och el till byggnaden, säger han.

Jan-Olof Svensson berättar att samhällsföreningen delar upp föreningens medlemmar i olika grupper, där några ingår i marknadsgruppen samt några i biogruppen.

– Vi har även funderingar på att starta en grupp som kan fokusera mer på samhället, där vi kan försöka ta hjälp av ortsborna. Allt från nyanlända till pensionärer. Men vi har inte kommit så långt ännu. Men vi är på gång, säger Jan-Olof Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!