Experimenterar med motiv och teknik

Hon tycker att måleriet vässar sinnena. Och experimenterar gärna med både motiv och teknik. Eva Sundman kom till Virserum med tavlor, med en väldig bredd.

Eva Sundman är konstnären på årets sommarutställning i Virserums församlingshem.

Eva Sundman är konstnären på årets sommarutställning i Virserums församlingshem.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-06-25 10:00

Nybrokonstnären Eva Sundman är utvald att svara för Virserums Konstförenings sommarutställning, som har vernissage på söndag och pågår till och med lördag.

– Det är en mångårig tradition att föreningen slår upp portarna till en utställning lagom till musikdagarna, säger sekreterare Göran Berglund.

Skapandet har alltid funnits i Eva Sundmans liv och 2008 tog hon det hela ett steg längre och började utbilda sig för att satsa på ett arbete som bildkonstnär och formgivare. Sju år senare blev hon klar med studierna.

– Att både vara spontan och experimenterande i målandet är det som ger mig glädje och tillfredsställelse i skapandet, säger hon under en paus i iordningsställandet av utställningen i Virserums församlingshem.

Hon jobbar förvisso lite extra med att sortera post, men det är bara mentalt avslappnande tycker hon. I övrigt lever hon numera på sin konst och genom att hålla målarkurser. Helt nyligen flyttade hon in i sin nya ateljé i Klockmagasinet i Pukeberg.

– Det är väldigt populärt att måla, kurserna blir snabbt fulltecknade, säger Eva som i huvudsak målar i olja eller äggoljetempera. Även ett och annat verk med akrylfärg på glas finns med i sommarutställningen och motiven hittar hon i sin omgivning, både där hon bor och på platser hon besöker.

Vad är det som är så positivt med att måla?

– Att måla är så utvecklande. Man lär sig se saker man inte tänkt på tidigare och färger blir mer tydliga. Det vässar sinnena helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om