Familjen tog hjälp av Virserumsborna inför flytten

Vad gör man när man inte vet ett skvatt om orten där det potentiella drömhuset ligger? Jennie Brandell tog sociala medier till hjälp och fick en tämligen positiv respons från lokalbefolkningen i Virserum.

Familjen Brandell ser fram emot att flytta till Virserum senare i höst.

Familjen Brandell ser fram emot att flytta till Virserum senare i höst.

Foto: Privat

Virserum2023-07-28 11:30

Sagan om familjen Brandell i Bergshamra och huset i Virserum kunde fått ett tämligen snabbt och abrupt slut.

– Vi tyckte först att det låg lite inklämt och tyckte därför att det kanske inte var så bra för oss. Sedan såg vi det intilliggande gårdshuset och insåg vilken stor potential det finns där, berättar Jennie Brandell om hur det gick till när trebarnsfamiljen helt sonika bestämde sig för att lämna Bergshamra till förmån för Virserum.

undefined
Familjen Brandell ser fram emot att flytta till Virserum senare i höst.

– Vi har precis köpt huset och hoppas kunna flytta in lagom till höstlovet. En del hänger också på hur snabbt vi lyckas sälja vårt nuvarande boende här i Bergshamra, fortsätter Jennie Brandell, som har en stor del av den egna släkten i Småland.

När familjens flyttplaner blivit mer konkreta blev Jennie Brandell nyfiken på vad som finns att göra i Virserum. För att få en så bra koll som möjligt gick hon med i en lokal grupp för Virserum i sociala medier. Där ställde hon frågan om vad som egentligen är det bästa med att bo i just Virserum.

undefined
Jennie Brandell känner sig väldigt varmt välkomnad till Virserum.

Responsen från lokalbefolkningen blev av det slaget att Jennie genast kände sig väldigt varmt välkommen.

– Det är så härligt med alla positiva kommentarer som kom efter inlägget. Känslan är verkligen att "Här bryr vi oss om varandra".

Kan du nämna några godbitar ur alla de kommentarer som strömmade in?

– Det allra viktigaste för oss är att det verkar finnas ett bra och aktivt föreningsliv där våra tre barn kan vara med. Det är inte bra om de bara skulle bli sittande hemma. Det gäller både kulturella och idrottsliga aktiviteter, säger Jennie om barnen som är mellan fem och sju år gamla.

För egen del hoppas Jennie Brandell kunna byta sin nuvarande tjänst på en statlig myndighet till en liknande tjänst i Kalmar län. Vid tidpunkten för samtalet med Vimmerby Tidning säger hon att vissa kontakter är tagna. Maken Fredrik hoppas i sin tur kunna få jobb inom vården.

Vad säger barnen om att flytta så pass långt?

– Det är också en viktig del i allt det här. Vi ville flytta innan de har kommit in på allvar i skolan och det har de inte gjort ännu. Dessutom har vi sagt till dem att nu kommer det att bli mycket närmare både till morfar och till Astrid Lindgrens värld. Det gillar de ju, såklart.

Hur taggade är ni på att flytta in i det nya huset?

– Vi kan inte flytta snabbt nog, säger Jennie Brandell med ett skratt.

undefined
Det lokala, aktiva föreningslivet var en viktig orsak till att familjen Brandell valde Virserum.

 

undefined
Prolympiahallen är en del av det lokala föreningslivet i Virserum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!