Fem sverigedemokrater hoppar av kommunfullmäktige

Sverigedemokrater lämnar kommunfullmäktige i Hultsfred. Personliga skäl anges som orsaken.

John Hoffbrink och föra andra Sverigedemokrater lämnar nu kommunfullmäktige i Hultsfred. "Jag känner att jag är färdig med politiken"

John Hoffbrink och föra andra Sverigedemokrater lämnar nu kommunfullmäktige i Hultsfred. "Jag känner att jag är färdig med politiken"

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2020-06-02 14:00

Strömhopp av SD från fullmäktige. Fyra sverigedemokratiska fullmäktigeledamöter lämnade in sina avsägelser till kommunkansliet på måndagen.

De som lämnar sina politiska uppdrag är John Hoffbrink, som förutom att vara ledamot i fullmäktige, också var ledamot i kommunstyrelsen och socialnämnden. Lisbeth Hoffbrink, ledamot i fullmäktige, Ingemar Zetterström ledamot i fullmäktige, och Larry Albertsson ersättare.

Som anledning till avhoppet anges personliga skäl.

– Det är rent personliga skäl. Det är rätt tid att sluta nu mitt emellan två val. Det ger de nya en chans att köra in sig till nästa val, bekräftar John Hoffbrink, gruppledare och ordförande. 

Han fortsätter:

– Jag har funderat länge på att sluta, jag känner att jag är färdig med politiken, livet är kort. Jag är 73 år och man måste ju prioritera.

Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län, tycker att det är lite olyckligt att alla avsägelserna kommer samtidigt.

– Samtidigt hade det varit mer bekymmersamt om det kommit närmare nästa val. Men jag vill se det som en generationsväxling, säger han. Jag vet att John Hoffbrink har funderat mycket och för hans del är det ett beslut som vuxit fram under lång tid. Han har jobbat för partiet och jag har full förståelse för om han och de andra vill lägga tid på annat.

Mattias Bäckström Johansson förnekar starkt att det skulle vara någon spricka i den lokala partigruppen som ligger bakom avhoppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!