Folkfesten tillbaka • Marknad i dagarna två

Folkfesten i Virserum är tillbaka igen. Vid lunchtid på fredag hålls den högtidliga invigningen av Virserums Marknad. Det blir startskottet till två dagars folkfest.

Äntligen dags igen. På fredag börjar Virserums marknad, den stora folkfesten som så många har sett fram emot. Efter två års uppehåll kommer 160 knallar att duka upp på sina diskar.

Äntligen dags igen. På fredag börjar Virserums marknad, den stora folkfesten som så många har sett fram emot. Efter två års uppehåll kommer 160 knallar att duka upp på sina diskar.

Foto:

Virserum2022-08-04 19:00

Marknaden är mer än bara en marknad för Virserumsborna.

– Det är hemvändardagen framför andra, säger Peo Paulsson som sitter med i styrelsen för arrangerande Virserums samhällsförening.

Han är riktig glad över att marknaden har kommit tillbaka efter att ha varit inställd de senaste två åren. Av kända skäl.

– Men nu är vi på gång igen, säger Paulsson, det är cirka 160 knallar som anmält sig. Det är på samma nivå som 2019, när vi hade marknad senast. Så det är bra tryck på bokningarna.

Det har annars varit ett litet orosmoment, att många knallar helt enkelt slutat under pandemin. 

– Men så är det inte, säger Paulsson. 

Marknaden invigs av Gunnel Olsson Örbäck och sedan släpps marknadskrafterna loss på allvar. Med allt vad det betyder av leksaker, mat, kokosbollar och annat som hör marknaden till. Sedan är planen att kommersen ska fortsätta in på sena kvällen, och övergå i festligheter i öltältet, som drivs av Skirö AIK.

Att man tar hjälp från "grannbyn" förklarar Peo Paulsson med att de lokala föreningarna redan är upptagna på marknaden.

Ett tivoli hör till marknadstraditionen och den här gången blir det en helt ny bekantskap för besökarna.

– Det är första gången för Park- och festivaltivoli, säger Paulsson. De är här nu och har börjat bygga.

Så efter två marknadsfria år i Virserum är både samhällsföreningen och andra taggade till tusen för en riktig, traditionell marknadshelg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!