Fondpengar till Dackestupet: Det har man satsat på

Med pengar från en fond har Hjortens SK kunnat köpa in material till barnbacken. "I flera år har vi pratat om att satsa på de mjuka värdena".

Joline Andersson testar den nya portalen "Hjorten Nils", som köpts in med pengar från Syskonen Lindhes fond.

Joline Andersson testar den nya portalen "Hjorten Nils", som köpts in med pengar från Syskonen Lindhes fond.

Foto: Privat

Virserum2021-02-03 08:00

Det säger styrelsens Roberth Sundberg, som gläds över möjligheten.

– Vi är en förening som jobbar med små medel, samtidigt som driften av anläggningen är otroligt dyr, så de intäkter vi har går oftast rakt in i drift och underhåll. 

– Därför blir det inte att vi investerar i något roligt, i de mjuka värdena så att säga, utan i sådant som behövs för att bedriva anläggningen, tillägger han.

Men så fick man en hint om att det finns pengar att söka ur Syskonen Lindhes fond, till förmån för barn i Virserum med omnejd.

Föreningen och Dackestupet beviljades 15 000 kronor, som använts till att köpa in svänghjälpmedel, ett nät som ska minska olycksrisken och en portal i barnbacken.

– Kul att Syskonen Lindhes fond såg ett värde i det.

undefined
Hjortens SK har beviljats 15 000 kronor, som använts även till svänghjälpmedel och ett nät, som inte bara minskar olycksrisken, utan också ger en mer ombonad miljö i barnbacken.

Lagom till förra helgen var allt på plats.

– Det skapade en rolig och mer ombonad miljö, som ramar in barnbacken. Det tycks verkligen ha uppskattats, av både små och stora åkare, säger Sundberg.

Hur har intresset för anläggningen varit så här långt i vinter?

– Uppslutningen har varit fantastisk, både i lördags och söndags sålde skipassen slut. Vi har satt en gräns vid max 200 åkare, med hänsyn till parkeringsplatsen, allmänna ytor och liftkön.

– Egentligen är anläggningens kapaciteten betydligt högre, vi har nog dragit ner omkring 30 procent för att vi ska kunna skapa en trygg miljö för både besökare och ideellt arbetande. Det känns som en lagom nivå, som vi planerar ligga kvar på. I alla fall i dagsläget.

Karta: Dackestupet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!