Företaget vill växa – flyttar till större lokal

Virserumsföretaget Dacke Plåt ser ljust på framtiden. Ambitionen är att växa, och ett första steg på vägen, är att flytta till nya, större lokaler.

Ambitionen är att företaget ska växa. Och den nya lokalen har gott om plats. Tobias Nilsson och Björn-Erik Nyystölä har precis börjat inflyttningen i den 400 kvadratmeter stora hallen.

Ambitionen är att företaget ska växa. Och den nya lokalen har gott om plats. Tobias Nilsson och Björn-Erik Nyystölä har precis börjat inflyttningen i den 400 kvadratmeter stora hallen.

Foto: Olof Carlson

Virserum2021-11-01 16:00

– Den här lokalen är på 400 kvadratmeter, säger Tobias Nilsson, som tillsammans med Björn-Erik Nyystölä driver Dacke Plåt i Virserum.

Han öppnar den alldeles nya porten och visar upp en jättestor, men än så länge ganska tom lokal.

– Vi lägger hela den här veckan på att flytta in. Det är en hel del jobb. På onsdag har vi bokat transport för våra stora maskiner, saxen och knäckmaskinen.

Målsättningen är att allt ska vara klart till fredag eftermiddag. Verksamheten kan inte stå stilla för länge.

– Det ska vi nog klara av. Vi har ju bara varit igång sedan i mars, så vi har inte hunnit samla på oss så mycket.

I dagsläget är det Tobias Nilsson och Björn-Erik Nyystölä som jobbar i företaget, men ambitionen är att hitta någon att anställa. Men det är inte jättelätt. Plåtslagare växer inte på träd.

– Nej, det är svårt att hitta självgående plåtslagare, säger Tobias Nilsson.

I samband med flytten startar man också en ny del i verksamheten.

– Vi har köpt in en svetsutrustning, så vi kan börja jobba med lättare smidesarbeten också, som komplement till plåtslageriet. Vi hoppas kunna hjälpa till med lite mindre svetsarbeten, både för privatpersoner och företag, säger Tobias Nilsson.

Företaget startade som sagt i mars i år, och det har varit fullt upp att göra sedan dess. 

– Vi har jobb här i Virserum, men också runtikring, i Oskarshamn, Karlstorp och på andra ställen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!