Stöldvåg i Virserum – någon stjäl gjutjärnsmöbler

En minst sagt udda stöldvåg har rullat genom Virserum den senaste tiden. Flera olika polisanmälningar har kommit in. Och alla handlar om gjutjärnsmöbler.

Trädgårdsmöbler i gjutjärn har blivit attraktiva byten för tjuvar i Virserum den senaste tiden. Flera stölder har inträffat.

Trädgårdsmöbler i gjutjärn har blivit attraktiva byten för tjuvar i Virserum den senaste tiden. Flera stölder har inträffat.

Foto: Privat

Virserum2021-08-19 14:07

Av någon anledning har det tydligen blivit attraktivt med trägårdsmöbler i gjutjärn. Bänkar, bord, en stol och en soffa har stulits på olika adresser i samhället.

Christina Jordison är en av de drabbade. Hon berättar att det försvunnit en gjutjärnssoffa från hennes trädgård.

– Det är riktigt tråkigt, säger hon, det var en gammal klenod som funnits i släkten i 100 år. Vi hade dessutom precis renoverat den.

Men det var nära att den här stölden gått om intet. Ett vittne ska ha sett två män kånka iväg med soffan.

– Jag körde förbi med bilen och såg hur två män bar ut soffan från trädgården, berättar vittnet Olaf Lindström. Men männen vinkade så glatt, och det såg ut som om det var deras soffa. Så jag tänke inte mera på det.

– De båda männen med soffan fortsatte sedan i riktning mot Kyrkogatan, säger Lindström.

Christina Jordison misstänker att de båda sofftjuvarna måste ha haft en bil någonstans i närheten.

– Soffan är tung, säger hon. Jättetung. Så de kan inte ha burit den så långt.

På en annan adress i Virserum har två sittbänkar i gjutjärn med sittdelen i trä också försvunnit de senaste dagarna. Där finns det dock inga spår efter tjuven, eller tjuvarna.

– Bänkarna är värderade till 8 000 kronor, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

På ett tredje ställe har en caféstol och ett bord, även de i gjutjärn, försvunnit. Varifrån det plötsliga intresset för andras gjutjärnsmöbler kommer är okänt. Likaså varför de stjäls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!