Glada sommarminer hos de lokala värdarna

Virserums båda boendeanläggningar har haft fullt upp under sommaren. Hotell Dacke drar nytta av en stor företagsbokning medan vandrarhemmet bland annat hyllar trevliga motorcyklister.

Markus Sommer driver Virserums vandrarhem. Han har fått ta emot flera gäster som blivit lurade på andra boenden.

Markus Sommer driver Virserums vandrarhem. Han har fått ta emot flera gäster som blivit lurade på andra boenden.

Foto: Markus Danielsson

Virserum2022-08-15 05:30

Markus Sommer driver Virserums vandrarhem sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka. Han förklarar att han är mer än nöjd med hur det har sett ut med bokningar under sommaren.

– Vi är mycket nöjda och är fortfarande nästan fullbelagda. Vi har haft skötsamma gäster, bland annat under Dacketräffen då 26 motorcyklister bodde i huset. Det fanns även fyra tält på tomten. Vi kan inte klaga.

undefined
Markus Sommer driver Virserums vandrarhem. Han har fått ta emot flera gäster som blivit lurade på andra boenden.

Det finns emellertid irritationsmoment. Vandrarhemmet har vid upprepade tillfällen fått besök av personer som har blivit nekade rum som de trodde sig ha bokat på andra boenden.

– Jag förstår inte hur man kan bära sig åt på det här sättet. Det finns inte i min värld att göra såhär mot våra egna gäster. Nu senast under Virserums marknad kom det personer som hade fått besked om att deras bokade rum inte längre fanns, säger Markus Sommer.

– Även personer som har gästat Virserum i egenskap av bröllopsgäster har kommit och sagt att deras bokningar på andra ställen inte längre gäller.

Har ni på vandrarhemmet haft möjligheten att hjälpa de här strandsatta personerna vid varje enskilt tillfälle?

– Ja, hittills har det löst sig varje gång. Vid ett tillfälle fick några gäster bo i vår källare och en annan gång löste det sig genom att ett sällskap kunde få ett rum från en annan grupp eftersom den gruppen hade fått några återbud.

Virserums vandrarhem har även fått besök av gästarbetare av samma tråkiga anledning.

– En söndag knackade det på fönstret. Det var några personer som ville ha boende för tre månader framåt. Det kunde jag tyvärr inte lösa. Jag kan bara hyra ut enstaka nätter i taget.

Markus Sommer har slutligen ett råd till framtida gäster.

– Använd de säkra, professionella bokningssajter som finns på internet. Då blir det rätt.

På Hotell Dacke i Virserum berättar ägaren Jorma Isomettä att boendet är fullbelagt.

undefined
Ägaren till Hotell Dacke, Jorma Isomettä ser tillbaka på en sommar då hotellet varit fullbelagt.

– Vi har haft helt fullt här ända sedan den 26 juni. Det gäller både för våra sjutton hotellrum och de fyra vandrarhemsrummen.

Hade ni på förhand räknat med att vara fullbelagda hela sommaren?

– Nej, det hade vi inte gjort men vi fick en stor bokning från ett företag som bygger vindkraftverk. Vi har även många gäster från Astrid Lindgrens värld, säger Jorma Isometää  som också säger sig ha träffat strandsatta gäster.

– Vi har försökt hjälpa dem så gott vi kan. En del har vi skickat vidare till Vetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!