Han är ny ägare till Demanders – så ser planen ut

Joakim Jansson från Kalmar är ny ägare till Demanders. Han har köpt det anrika Virserumsföretaget i syfte att få det att växa tillsammans med hans andra bolag.

Joakim Jansson, ägare till J´s i Kalmar AB och Kalmar Trade, är ny ägare till Demanders Verktygsfabrik. "Jag kommer driva Demanders vidare i samma anda", säger han.

Joakim Jansson, ägare till J´s i Kalmar AB och Kalmar Trade, är ny ägare till Demanders Verktygsfabrik. "Jag kommer driva Demanders vidare i samma anda", säger han.

Foto: Olof Carlson

Virserum2021-04-07 11:44

Joakim Jansson driver sedan tidigare två bolag inom samma bransch som Demanders Verktygsfabrik, som tillverkar bland annat fräsbord, skruvstycken och borrslipmaskiner. 

– Vi har all vår tillverkning i Litauen och Tjeckien i dag, nu ville vi ha ett svenskt bolag också för att kunna erbjuda ett bredare sortiment. Och framför allt efterfrågar många kunder snabbare leverans än vi kan erbjuda från östeuropablocket, säger Joakim Jansson som är tydlig med att Demanders blir kvar på orten.

– Jag har köpt företaget för att fortsätta driva det i Virserum. Demanders är specialiserad på små serier med korta ledtider, så det blir ett bra komplement.

Bakgrunden till köpet och ambitionen är att få Demanders och J´s i Kalmar AB att växa tillsammans.

– Företagen kommer leva som separata bolag, men samarbeta väldigt tätt, uppger Joakim Jansson och tillägger att personalen mottagit det mycket väl.

undefined
Joakim Jansson är tydlig med att Demanders Verktygsfabrik blir kvar på orten. "Idag har vi all vår tillverkning i Litauen och Tjeckien, det här blir ett bra komplement. Många kunder efterfrågar snabbare leverans och Demanders är specialiserade på små serier med korta ledtider".

Kan det bli några nyanställningar?

– Idag är vi 18 anställda, inklusive mig själv, och tidigare ägaren Johan Persson blir kvar som platschef. Det är marknaden som styr, men ambitionen är att investera i både ny maskin och nyanställa.

Hur tänker du kring att investera i nytt bolag mitt i rådande coronapandemi?

– Klart det finns en risk, men jag tror på detta. En uppgång kommer och då står vi bättre rustade. Däremot har det varit mer tungjobbat att få igenom ett företagsförvärv i dessa tider, det har kommit upp lite nya frågor än normalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!