Han tar över kabel-tv-nätet i Virserum

Virserums eget kabel-tv-nät får ny ägare. I dagarna blev det klart att André Bjälefors tar över verksamheten, efter Ola och Fredrik Magnusson.

André Bjälefors tar över det lokala Kabel-TV-nätet i Virserum. "Ett bra komplement till den övriga verksamheten", tycker han.

André Bjälefors tar över det lokala Kabel-TV-nätet i Virserum. "Ett bra komplement till den övriga verksamheten", tycker han.

Foto: Olof Carlson

Virserum2023-08-09 11:30

– Första oktober tar jag över verksamheten, säger André Bjälefors. I alla fall när det gäller Kabel-TV. Bredbandsdelen i företaget släpper jag. 

I samband med övertagandet byter företaget också namn och kommer att heta DBE Kabel-tv. 

– DBE är ett sätt att skriva Dackebygdens Elektronik med tre bokstäver, säger André Bjälefors, som räknar med att den här nya verksamheten ska bli ett bra komplement till huvudverksamheten i butiken.

– Det är ju närliggande, vi säljer ju tv-apparater här.

När han fick förfrågan om att ta över behövdes ingen lång betänketid. Han beslutade sig snabbt. Kabel-tv i Virserum har förhållandevis gamla anor och vid det här laget räknar André Bjälefors att det har en hushållstäckning på cirka 98 procent i tätorten. 

– Men exakt hur många abonnenter kan jag inte säga så här på rak arm, säger han.

Innan han tar över i oktober ska nätet uppgraderas till modern teknik. 

– Jag vill kunna leverera riktigt bra bild, det tycker jag är viktigt, säger han.

Under tiden som den nya anläggningen byggs upp nu under september kommer den gamla att vara i full drift. Så om inget oförutsett inträffar bli det inga avbrott. Förutom den tiden det tar att ställa in de nya kanalerna.

– Så det kommer att bli en hel del arbete nu inledningsvis, säger André Bjälefors, som räknar med att få åka runt en del och hjälpa kunderna till rätta i det nya nätet.

Den lokala kabel-tv startades i Virserum av Anders Joelsson och Ola Magnusson för ett antal år sedan. Egentligen innan Virserumsborna visste vad kabel-tv var. André Bjälefors berättar att de delade upp bygget emellan sig. En på vardera sidan av järnvägen.

– Så nu kan man säga att cirkeln är sluten, nu när kabel-tv är tillbaka här i huset igen, säger André Bjälefors. För det var ju här i huset som det började en gång i tiden.

Det nya kabel-tv-bolaget kommer helt och hållet att fokusera på Virserums tätort som sitt verksamhetsområde.

– I varje fall inledningsvis, säger André Bjälefors. Längre fram får vi se hur det går. 

Tidigare har kabel-tv-bolaget också jobbat med bredband. Men den delen släpper man i fortsättningen. I dagarna skickar han också ut ett brev till kunderna för att berätta vad som är på gång och vilka förändringar som kan komma att bli aktuella framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!