Här invigs säsongen i Virserum

Första dagen på nya jobbet för Bettina Pehrsson, ny museichef för Kalmar konstmuseum. ”Vad kunde väl vara bättre än att börja här”, sa hon när hon öppnade säsong 2019 i Virserums konsthall.

Ett av verken i utställningen "I skogens dunkel".

Ett av verken i utställningen "I skogens dunkel".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Virserum2019-02-03 20:00

Skogens dunkel i en träig utställning, flödig akvarell med vinterns vita björkstammar, omsorgsfullt och detaljerat presenterade djur och hela Sveriges Fagerhult. Nu när Virserums konsthall öppnar för våren finns det inte mindre än fyra olika utställningar att ta del av.

– En landsbygdens och periferins konsthall har stora möjligheter och tillgångar, av nöden måste man samarbeta med de som bor på platsen där man finns. Föreningar, det lokala näringslivet och även politiker och tjänstemän, säger Bettina Pehrsson, som är imponerad över konsthallen i Virserum:

– Jag tror aldrig jag sett en så fin utställningshall.

Tf konsthallschef Barbro Wenden förklarade att konsthallen aldrig stått så stabilt som nu och att man efter att ha gått med i Folkets Hus & Parker har ambitionen att bli ett kulturhus som erbjuder mer än konstutställningar, exempelvis teater för barn.

Utställningarna som nu öppnats för säsongen är ”I skogens dunkel” där en rad konstnärer visar verk inspirerade av skog och natur, ”Fagerhult – Bilder av Sverige”, med foton från alla dessa Fagerhult från norr till söder i Sverige av Kristian Bengtsson och Johan Wirfält samt konst av Bo Lundwall och Annika Mikkonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om