Slogs med skivstång och hotade med kriminell indrivare

Virserumsbon misstänks ha misshandlat en annan man med en skivstång och motivet ska ha varit en pengaskuld. Historierna går isär om exakt vad det var som hände, men nu har åtal för grov misshandel väckts.

Det är här, på Strandvägen i Virserum, som misshandeln ska ha ägt rum. Platsen spärrades av i samband med polisens brottsplatsundersökning.

Det är här, på Strandvägen i Virserum, som misshandeln ska ha ägt rum. Platsen spärrades av i samband med polisens brottsplatsundersökning.

Foto: Polisen

Virserum2024-10-08 21:00

Händelsen inträffade på Strandvägen i Virserum i slutet av april i år. Enligt åtalet har en man i 50-årsåldern slagit och sparkat en annan person, en man i 65-årsåldern, i huvudet. En del av misshandeln ska också ha skett med ett tillhygge, vad som verkar vara en skivstång. Våldet ska ha varit så pass grovt att det bedöms som livsfarligt.

I förhör säger den misstänkte mannen att han "utdelat en kraftig örfil" med öppen handflata, så pass hård att den utsatte mannen i fråga ramlat till marken. Han medger också att han burit på en skivstång i anslutning till det hela, men påstår att han hämtat den hos en kompis först efter händelsen med slaget.

Enligt honom skedde alltså misshandeln utan tillhygge, och anledningen till örfilen var en pengaskuld på 1 500-2 000 kronor. Han nekar dock till brott.

undefined
Blodfläckar på platsen där misshandeln ska ha ägt rum.

Den misshandlade mannen fick köras med ambulans till Västerviks sjukhus. Hans kläder var då blodiga och förutom "sårskador, smärta, svullnad och blånader" hade misshandeln orsakat vissa skelettskador i ansiktet. Enligt förundersökningen finns det vittnen som sett hur han blivit misshandlad med ett järnrör.

Det är även vad han själv uppger har hänt när han förhörs av polis. Han säger också att gärningsmannen ska ha yttrat frasen "var fan är mina pengar" i samband med händelsen.

undefined
Jackan som bars av mannen som fick föras till sjukhus var ordentligt blodig.

Den misstänkte gärningsmannen greps i sitt hem kort efter att misshandeln polisanmälts och i samband med det skedde en husrannsakan. Han anhölls senare samma dag och frigavs ett par dagar senare.

Samma man står nu också åtalad misstänkt för olaga hot. Hotet var riktat mot den man som blivit misshandlad och dennes partner, tidigare samma månad. Det ska ha utdelats i form av ett sms med budskap att en indrivare, känd i kriminella kretsar, snart kommer att göra en påhälsning.

Åklagaren har gjort bedömningen att meddelandet var formulerat på ett sätt att de drabbade personerna "kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och varandras personliga säkerhet". 

Den misstänkte mannen själv anser dock att sms:et var en uppmaning och inte ett hot.

Vad domen blir återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!