Idrottsklubben: "Vi har fått nog av de här inbrotten"

Virserums SGF har haft inbrott i sin pantstation. Igen. Ett inbrott med magert byte för tjuven, men som skapar en enorm frustration hos klubbens funktionärer.

Östen Blomqvist som jobbar ideellt med att sköta pantstationen är frustrerad. "Varje krona vi får in är guld värd. Det går till ungdomsverksamheten", säger han.

Östen Blomqvist som jobbar ideellt med att sköta pantstationen är frustrerad. "Varje krona vi får in är guld värd. Det går till ungdomsverksamheten", säger han.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2021-04-07 15:30

– Varje krona som kommer in är guld värd för oss, säger Östen Blomqvist som jobbar ideellt för att dra in pengar till klubbens ungdomsverksamhet.

– Den här stölden drabbar ungdomarna direkt.

Inkomsterna från aluminiumburkar och petflaskor betyder mycket för klubben. Inte minst i dessa pandemitider, när så många andra inkomstkällor har sinat. Förra året blev det varken marknad eller MC-träff i Virserum och då missade klubben stora inkomster i tomburkar.

Och som tiderna är nu, kan klubben heller inte räkna med några biljettintäkter från matcherna. Så det är inte svårt att förstå frustrationen hos funktionärerna.

undefined
Hänglåset till den lilla blå boden som är pantstation klipptes upp och låg snyggt och prydligt upplagd på en av grundstenarna.

Det var under natten mellan måndag och tisdag som någon klippte upp hänglåset till den lilla blå boden och stal två säckar med tomburkar och flaskor. Två säckar som hade betytt 400 kronor in till föreningen, om man fått behålla dem.

I stället åkte klubben på att köpa ett nytt hänglås. 

– Det jag köpte kostar lite över 100 kronor, säger Östen Blomqvist. Men det finns de som är dyrare, över 500 kronor.

Med andra ord går det åt ganska många burkar för att få ihop till ett nytt hänglås...

– Nu har vi fått nog av de här inbrotten, säger Östen Blomqvist. Vi kommer att lägga om rutinerna och tömma pantstationen varje kväll. Så den är tom på nätterna. Det kanske kan lära någon att det inte är lönt att bryta sig in.

– Varje krona vi får in är guld värd. Det betyder så mycket för ungdomsverksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!