Ingen lång kö av spekulanter till anrika ordenshuset

Försäljningen av Ordenshuset i Virserum är inte gjort i en handvändning. "Det är en lång process att sälja" säger mäklaren Edyta Hammar som fått uppdraget.

Det är ingen direkt kö av köpare till Ordenshuset, konstaterar  Anders Andersson, ordförande i IOGT-NTO-föreningen som säljer.

Det är ingen direkt kö av köpare till Ordenshuset, konstaterar Anders Andersson, ordförande i IOGT-NTO-föreningen som säljer.

Foto: Privat

Virserum2022-02-23 17:00

Men hon kan i alla fall bekräfta att det finns hugade spekulanter på Ordenshuset, som vid det här laget varit till salu i tre månader.

– Vi hade en visning kring jul någon gång, säger Edyta Hammar, och då var det tre intressenter som var med. Och sedan dess har ytterligare en tillkommit.

Men någon budgivning har inte kommit igång. 

Ordenshuset i Virserum är byggt speciellt för att vara en samlingslokal, med biosalong, samlingssal med scen och andra ytor speciellt för ändamålet. Det finns också en tvårumslägenhet på andra våningen, som kan hyras ut.

– Det gäller att rätt aktör köper huset, säger Edyta Hammar. Vi har inte pratat så mycket om vad huset kan användas till, men jag skulle tro att det handlar om någon form av möteslokal. 

Anders Andersson, ordförande i den lilla IOGT-NTO-föreningen i Virserum som säljer, har heller ingen konkret idé om vad det skulle bli, men även han lutar åt samlingslokal av något slag.

– Huset är fint och i bra skick, säger han. Men för att köpa det, måste man ha både tid och ekonomi för att driva det. 

Fram till har mycket hängt på att IOGT-NTO haft en hustomte som skött om huset och jobbat med det mesta. 

Det var i november som Ordenshuset lades ut till försäljning, för 1,295 miljoner kronor.

I stället vänder nu IOGT-NTO-föreningen blickarna mot sitt Sommarhem vid Virserumssjön och flyttar sin verksamhet dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!