Klartecken till ny ambulansstation i Virserum

Regionstyrelsen i Region Kalmar ger klartecken. Det blir en ny ambulansstation i Virserum. Ett byggprojekt i storleksordningen 16 miljoner kronor.

Nu ger Regionstyrelsen i Kalmar län klartecken till bygget av en ny ambulansstation i Virserum.

Nu ger Regionstyrelsen i Kalmar län klartecken till bygget av en ny ambulansstation i Virserum.

Foto: Dennis Pettersson /arkiv

Virserum2020-06-17 22:00

Det är ett efterlängtat beslut på många sätt. Dels för att de nuvarande lokalerna inte håller måttet. Det är nätt och jämnt att ambulansen får plats i garaget.

– Det ska bli riktigt fint att få ändamålsenliga lokaler, säger regionrådet i opposition Anders Andersson (KD). Det är positivt att det byggs nytt.

Men än mer positivt är det, tycker han, att den här satsningen slår fast att ambulansen ska finnas kvar i Virserum och fortsätta skapa trygghet och kontinuitet. Att det kan bli ett slut på diskussionerna om ambulansens vara eller icke vara, som dykt upp med jämna mellanrum genom åren. 

– Det är väl ett bevis så gott som något för att ambulansen kommer att finnas kvar i Virserum, säger regionrådet Christer Jonsson (C) som representerar majoriteten. Vi ser behov av att det finns en bil här.

Han är också överens med Anders Andersson om att det positivt att det byggs nytt. 

– Vi har inte kunnat ha de nya ambulanserna här på flera år, säger han, de går inte in i garaget.

Tillsammans med moderaten Carl Dahlin i personalutskottet hade Andersson också ett tillägg. Han ville att den nya stationen också skulle innehålla lokaler för fysisk träning för personalen.

– Men den bollen gick i stolpen, säger han. Majoriteten sa nej. 

– Vi har byggt en liknade station Ålem, säger Christer Jonsson. Den är byggd efter verksamhetens behov och vi ser ingen anledning till att politiken ska gå in och rätta verksamhetens planering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!