Knivskärningen: Männen släpptes i väntan på dom

De båda män som är misstänkta för mordförsök och grovt rån i Virserum bör dömas till långa fängelsestraff och utvisning anser åklagaren.

Rättegången mot de två män som misstänks för knivskärningen i Virserum den 3 november är avslutad. Dom meddelas den 17 januari.

Rättegången mot de två män som misstänks för knivskärningen i Virserum den 3 november är avslutad. Dom meddelas den 17 januari.

Foto: Magnus Strömsten

Virserum2019-01-04 17:36

Försvaret underkände dock bevisningen och advokat Paul Ekstrand är positiv sedan båda männen släpptes ur häktet i väntan på dom.

Det var lördagen den tredje november som en 40-årig man knivskars illa vid ett bråk i Virserum, i anslutning till korsningen Storgatan-Strandvägen. Fem-sex personer, kanske ännu fler, uppges ha varit på platsen och just det, att det var tumultartat, har de båda männens försvarare använt sig av under rättegången. De utesluter inte att någon annan är skyldig, av de som var på platsen.

– Jag vill inte gå in närmare på det, mer än att männen hela tiden hävdat att de är oskyldiga, säger Paul Ekstrand som hyser gott hopp om att både hans klient och den andre åtalade mannen kommer frikännas.

– För de brott som männen är misstänkta för är det hårda minimistraff, minst två års fängelse och då gäller obligatorisk häktning, tillägger Paul Ekstrand. Att Kalmar Tingsrätt valde att släppa båda männen efter rättegången, kan jag inte tolka på annat sätt än att den gör en annan bedömning än åklagaren.

Rättegången skulle egentligen avslutats innan jul, men då åklagarens huvudvittne inte kom sköts den tredje och sista förhandlingsdagen upp till i torsdags.

Lagmannen Laila Kirppu vill inte närmare kommentera uppgiften att männen släpptes i väntan på dom.

– Domen meddelas den 17 januari och det kommer framgå av den hur tingsrätten resonerat, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!