Kronofogden har lagt ut Hotell Dacke på auktion

Virserum kan vara på väg att förlora sitt enda hotell. Kronofogden vill sälja hotellet för att täcka ägarens skatteskulder.

Hotell Dacke i Virserum ska säljas. Kronofogden har lagt ut hotellet på auktion den 25 augusti.

Hotell Dacke i Virserum ska säljas. Kronofogden har lagt ut hotellet på auktion den 25 augusti.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-08-04 18:00

I veckan dök hotellet upp på Kronofogdens auktionstorg. Utmätningen av fastigheten Klubban 4, som den officiellt heter, gjordes redan i februari månad i år. Men nu, den 25 augusti kommer hotellet att säljas exekutivt.

– Den ska säljas för att täcka statens fordringar, säger Lena Danielsson på Kronofogdens försäljningsavdelning. Det rör sig främst om skatteskulder. 

– Totalt rör det sig om 630 000 kronor, säger hon efter att ha kontrollerat i sina papper.

En värdering av hotellet gjordes av myndigheten i mitten på mars i år, och den visar att det då var värt 1,5 miljoner kronor. Uppgifterna baseras på februari månads siffror.

Auktionsdatum är satt till 25 augusti och en visning av objektet kommer att göras den 19 augusti.

– Sedan är det upp till auktionsförrättaren att bestämma om buden kan accepteras, säger Lena Danielsson. Om det inte finns några godtagbara bud kan objektet läggas ut till en ny auktion.

Fram till auktionsdagen finns dock en möjlighet, om än liten, att stoppa auktionen.

– Om ägaren betalar skulden, eller om ägaren kan komma överens om en avbetalningsplan med exempelvis skatteverket i tid stoppas auktionen, säger Lena Danielsson. 

– Ett annat sätt att stoppa auktionen kan vara om ägaren säljer till någon annan under tiden. Och använder köpeskillingen att betala skulderna med, fortsätter hon.

Ägaren, Jorma Isomätte, vill inte i nuläget kommentera.

– Jag är upptagen nu och hinner inte svara, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!