Larm om farligt utsläpp i Virserum

Ett larm om farligt utsläpp i Virserumsån har inkommit till SOS Alarm. Räddningstjänsten är på plats och söker efter var källan till utsläppet är.

Räddningstjänsten arbetar på platsen.

Räddningstjänsten arbetar på platsen.

Foto: TT

Virserum2022-01-15 13:24

Larmet inkom vid 12.44. 

– Det är någon form av drivmedel, olja som kommer från ån. Det är en oljehinna på ån som driver medströms, berättar Fredrik Sääw på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten arbetar med att försöka hitta källan till utsläppet och har två man i vattnet som letar. De håller också på att lägga ut en läns för att få stopp på utsläppet att rinna vidare. 

Uppdatering 14.20:

Fredrik Sääw berättar att man lokaliserat ett misstänkt rör, där man tror att utsläppet kommer ifrån.

– Vi har fått i länsen och samlar upp det som kommer upp. Vi har konstaterat att det rör sig om diesel, säger han och fortsätter:

– Vi har försökt plugga igen hålet och arbetar nu tillsammans med ÖSK gata och park, med hjälp av kameror för att hitta källan till utsläppet.

Han tror att arbetet kommer fortsätta i drygt en timme till på platsen. 

Uppdatering 15.35:

Räddningstjänsten lämnade platsen för en halvtimme sedan och har lämnat över det återstående arbetet till ÖSK.

– ÖSK har tittat med hjälp av en kamera i röret och man har sett något i röret, som troligtvis är en beläggning som släppt och orsakat utsläppet. Vi har en läns i vattnet och även lagt en läns i röret, säger Fredrik Sääw och fortsätter:

– ÖSK ska ta ut en sugbil för att göra rent röret och suga upp det som finns i vattnet där vi lagt länsen. Men för vår del så är arbetet avslutat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!