Nu vill Linda ha större plats i garderoben

Linda Serrander i Virserum fick ordentlig smak för att samla klänningar för ungefär sju år sedan. Det var först ganska nyligen som hon insåg att hon faktiskt hade omkring 300 olika plagg. Nu säljer hon ut delar av den privata samlingen.

Linda Serrander har börjat sälja några av sina klänningar. Som mest hade hon över 300 stycken.

Linda Serrander har börjat sälja några av sina klänningar. Som mest hade hon över 300 stycken.

Foto: Markus Danielsson

Virserum2022-07-29 18:00

Linda Serrander har under sitt yrkesliv haft olika roller som har inneburit att hon har varit väldigt synlig bland andra människor. I nuläget är hon områdeschef på Samhall i Vimmerby men hon har tidigare även arbetat på bland annat arbetsförmedlingen.

De olika yrkesrollerna har också lett till att Linda har skaffat sig en tämligen välfylld garderob under årens lopp.

– Jag har aldrig samma kläder två dagar i rad på jobbet, berättar Linda när Vimmerby Tidning träffar henne i bostaden i Virserum en solig vardagskväll i slutet av juli månad.

undefined
Linda Serrander har börjat sälja några av sina klänningar. Som mest hade hon över 300 stycken.

Några meter ifrån där samtalet äger rum har Linda ställt fram flera ställningar med en mängd klänningar. Även delar av räckena till altanen har försetts med samma typ av klädesplagg.

Linda berättar nu att hon började köpa klänningar på allvar omkring 2015.

– Jag har alltid trivts med att ha klänning när jag jobbar, men även vid andra speciella tillfällen, berättar Linda om det berörda favoritplagget. 

Åren gick och antalet klänningar i Linda Serranders garderob blev bara fler och fler. Plaggens ägare berättar att hon har köpt de olika plaggen både i fysiska butiker och i olika webbutiker på internet.

– Men jag köper alltid nya, färdiga klänningar. Att sitta och sy vid en symaskin har aldrig varit något för mig. Jag är definitivt ingen Lena PH, jag kan varken sy eller sjunga, säger hon och syftar på artisten Lena Philipsson som är känd för att sy sina egna klänningar.

För en tid sedan gick det upp för Linda Serrander att hennes samling av klänningar faktiskt är ganska stor och omfattande. Vid en närmare kontroll visade det sig att hon hade omkring 300 olika klänningar. Eftersom många av dem inte längre används speciellt ofta fattade Linda ett beslut om att helt enkelt börja sälja ut delar av den gedigna kollektionen.

undefined
Den ljusa klänningen är en av Linda Serranders egna favoriter i samlingen.

– Om inte jag själv använder dem längre så är det ju bättre att någon annan kan få användning för dem, berättar Linda som har startat en egen Facebooksida där hon säljer några av sina klänningar.

– Det har varit ett stort intresse så här långt. Jag har nog sålt ungefär 50 av de klänningarna som jag inte vill ha kvar.

Hur blir det med den fortsatta samlingen?

– Den kommer nog att minska en del. Nu känns det som att gränsen går vid ungefär 200 klänningar, inte mer, säger Linda med ett leende.

Det vore bra om andra kan få nytta av de klänningar som Linda Serrander inte längre använder, tänker hon.
Det vore bra om andra kan få nytta av de klänningar som Linda Serrander inte längre använder, tänker hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!