Första kvinnliga ordföranden på mycket länge

" Det känns jättebra". Marianne Wifell Waters (M) från Virserum är taggad till tusen inför sitt nya uppdrag. Hon blir ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Marianne Wifell Waters blir ny ordförande i Barn och utbildningsnämnden. Ett uppdrag som hon ser fram emot och tycker ska bli jätteroligt.

Marianne Wifell Waters blir ny ordförande i Barn och utbildningsnämnden. Ett uppdrag som hon ser fram emot och tycker ska bli jätteroligt.

Foto: Olof Carlson

Virserum2022-12-01 16:40

Det betyder att Hultsfreds kommun får sin första kvinnliga nämndordförande på mycket, mycket länge. 

– Det är extra roligt, tycker Marianne Wifell Waters. Jag har sett fram mot en plats i den här nämnden länge.

Skolfrågorna ligger henne varmt om hjärtat. Inte minst eftersom hon jobbar som lärare till vardags och har en inblick i vad som kan och bör göras.

Marianne Wifell Waters lyfts fram till ordförandeposten, och ersätter där partivännen Magnus Hultman som i stället går över till den tekniska sidan med uppdrag inom ÖSK. 

– Det var han själv som ville byta, säger Marianne Wifell Waters. Så jag har inte knuffat undan någon. Tvärtom har det fungerat bra i gruppen, vi har haft lätt att hitta våra roller.

Moderaterna har nu presenterat sina nomineringar till styrelser och nämnder. Och förutom att Marianne Wifell Waters blir ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden, nomineras också Anette Nielsén till vice ordförande.

Förstanamnet på valsedeln i år, Johan Svensson från Järnforsen, släpper sina uppdrag inom ÖSK, för att i stället ingå som ordinarie i kommunstyrelsen, med Åke Bergh och Magnus Hultman som ersättare. Hultman tar dessutom över Svenssons uppdrag inom ÖSK.  

I Socialnämnden nomineras Conny Daag som vice ordförande, med Anna-Karin Avemarker som ersättare. Hon är nykomling i politiken.

Till Miljö och byggnadsnämnden nominerar partiet Percy Hesselgård med Magnus Hultman som ersättare.

På det hela taget är listan som Moderaterna presenterar en förnyelse och en föryngring, jämfört med den tidigare mandatperioden. Något som uppskattas av Marianne Wifell Waters. 

– Det blir många nya i varierande åldrar i nämnden, det är bra, säger hon. Vi ska ju jobba för alla skolformer.

Och då kan det vara bra att några i nämnden kommer ihåg hur det var att gå i skolan.

– Det är verkligen roligt att kunna presentera den här listan, tycker Johan Svensson, speciellt roligt är det att lyfta fram kvinnorna som vi har gjort. Det är inte alltid så lätt att få kvinnor att ta sig an de tyngre posterna.

Han tycker också att valrörelsen den här gången har inneburit ett lyft för partiet. Det har varit mycket jobb givetvis, men det har också svetsat samman gruppen.

– Vi har blivit ett bra team under valrörelsen, säger Johan Svensson.   

Så här såg det ut i höstas när Moderaterna laddade inför valet. Nu är det klart att Marianne Wifell Waters blir ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Så här såg det ut i höstas när Moderaterna laddade inför valet. Nu är det klart att Marianne Wifell Waters blir ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!