Med mer än 20 000 timmar i luften

Flygaren John-Olof Holmström från Vimmerby har över 20 000 timmar vid spakarna. Både som trafikflygare och missionsflygare.

Flygaren John-Olof Holmström berättade om sitt liv och sina äventyr för ett 50-tal personer vid Ekebergskyrkans söndagcafé i Virserum.

Flygaren John-Olof Holmström berättade om sitt liv och sina äventyr för ett 50-tal personer vid Ekebergskyrkans söndagcafé i Virserum.

Foto: Privat

Virserum2020-03-02 16:00

Genom åren har han hunnit vara med om en lång rad spännande händelser. Inte minst då inom missionsflyget MAF, där han flugit många timmar med förnödenheter och personal, både i Bangladesh och i Bolivia. 

Om det, och mycket, mycket annat berättade John-Olof Holmström inför en välbesökt samling i Ekebergskyrkan i Virserum.

John-Olof Holmström bor utanför Vimmerby, men är starkt förknippad med flygplatsen i Hultsfred. Under många år, från 1965 fram till 1995 drev han flygbolag här med kommersiell trafik bland annat till Stockholm. Flygplatsen i Hultsfred var också centrum för det världsomspännande missionsflyget.

– Vi började 1982 i Linköping, säger han, men ganska snart flyttade kontoret till Hultsfred. Jag satt med i styrelsen för MAF, Mission Aviation Fellowship, under 18 år.

John-Olof Holmström har skrivit ner sina upplevelser i en bok och sedan den kom ut för en tid sedan, har han blivit en flitigt anlitad föreläsare.

– Jag får ganska många inbjudningar att komma ut och berätta, säger han. Boken handlar om mitt liv och äventyr.

John-Olof Holmström berättade om livet som pilot, företagare och dessutom som seniorknutte på motorcykel genom Europa och han visade dessutom ett bildspel om sina upplevelser genom åren.

Det kom att bli ett välbesökt söndagscafe i Ekebergskyrkan, med ett 50-tal åhörare.

– Det tycker vi är riktigt bra så här en söndagseftermiddag, säger Monica Bergh i församlingen. Och visst var det spännande och trevligt att höra honom berätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!